Verenpaine!
Korkea verenpaine ei ole sairaus, vaan oire niinkuin on esimerkiksi kuume.

Molemmissa tapauksissa olisi hyvä selvittää oireen aiheuttaja.

Aikuisista suomalaisista noin kahdella miljoonalla on kohonnut verenpaine ja verenpainelääkkeitä käyttää noin miljoona suomalaista.

Liika natrium (yksi syy tusinasta, joka voi nostaa verenpainetta) ei kerry elimistöön vaan poistuu virtsan mukana. Siis normaalisti, kun elimistö on tasapainossa. Näin ei käy jos   syö liikaa hiilihydraattia (perusaktiivisella ihmisellä yli 100 grammaa vuorokaudessa) ja näinollen insuliini on jatkuvasti koholla, sillä kohonnut insuliini pysäyttää munuaisten natriumin erityksen.

Yksinkertainen asia, tunnettu 1920 -luvulta asti.

Liialliset hiilihydraatit ja kaikki siemenöljyt pois sekä magnesium ja D-vitamiini riittävälle tasolle niin varmaan jo puolet nykyisistä verenpainepotilaista tervehtyisi.

Miksi kukaan ei kerro näistä muista syistä, jotka nostavat verenpainetta, vaan aina parjataan tärkeää suolaa?
Nautitaan kesästä ja alennetaan verenpainetta!
http://turpaduunari.fi/nautitaan-kesasta-ja-alennetaan-verenpainetta/

Suolan toiminta välttämättömänä osana ihmisen aineenvaihduntaa ja terveyttä on pahasti aliarvioitu.
http://turpaduunari.fi/suolainen-juttu/
Ravinnon luonnolliset ”sokerit”:


Aivan kaikissa kasvikunnan tuotteissa on hiilihydraatteja. Ja lisäksi maidossa on hiilihydraattia (maitosokeria).

Ainoastaan hiilihydraattien kokonaismäärällä on merkitystä, koska niistä yksikään gramma ei mihinkään häviä. Se, että muuttuuko se hiilihydraatti (ns. hitaat ja nopeat) tunnin päästä glukoosiksi vai 3 tunnin päästä ei ole mitään merkitystä, vaikka näin meille on valehdeltu jo iät ja ajat mm. virallisen tahon puolelta. Elimistö pilkkoo kaikki hiilihydraattiketjut glukoosiksi, jotta ne  pystyvät imeytymään suolistosta verenkiertoon. Tavan kansa tarvitsee hyvin vähän hiilihydraatteja päivässä (alle 100 grammaa) ja näinollen loppu muuttuu rasvaksi elimistöön ja lopulta rasvoittaa myös maksan. Näin ihminen lihoo ja sairastuu. Sokereissa hiilihydraattia on 100 %, viljoissa 70 %, muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15 % sekä maidossa alle 5 %. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä.
Hiilihydraatit, paljonko niitä oikein pitää syödä ?

Mitään välttämättömiä sokereita ei ole, eli hiilihydraateille ei ole mitään välttämätöntä roolia.

60 kg nainen joka treenaa kestävyyslajeja 20 tuntia viikossa voi syödä lihomatta 500 grammaa hiilihydraatteja päivässä.

70 kg nainen joka tekee toimistotyötä ja harrastaa kevyttä liikuntaa vapaa-ajallaan, selviää 100 grammalla hiilihydraattia.

Tavallinen kuntosalitreeni ei kuluta niin paljoa hiilihydraatteja, että sitä varten pitäisi tankata energiapatukkaa ennen ja palautusjuomaa treenin jälkeen.
Suomalainen on syönyt lisättyä sokeria
n. 32 kg vuonna 2020, joka tekee viikossa n. 615 grammaa. Eli määrä on huikea.

Elintarvikkeisiin lisättyjä sokereita ovat mm.

Sokeri
Glukoosi
Fruktoosi
Glukoosifruktoosisiirappi
Glukoosisiirappi
Siirappi
Tärkkelys
Maltodekstriini
Dekstroosi
Fruktoosisiirappi
Hunaja
Maissisiirappi
Mallassokeri
Mallasuute
Maltoosi
Mehutiiviste
Hedelmäsokeri
Intiaanisokeri
Palmusokeri
Raakaruokosokeri
RuokosokeriAivan kaikissa kasvikunnan tuotteissa on hiilihydraatteja (hiilihydraatti = sokeri). Myös maidossa on hiilihydraattia (maitosokeria). Kokonaishiilihydraatin määrän ravinnosta löydät tuoteselosteesta (jos ostat ruokaa, jossa on tuoteseloste), kun katsoo hiilihydraattien määrän. Jos tuoteselostetta ei ole, niin hiilihydraattien määrän löydät finelin tietokannasta.
Maksa valmistaa tarvittavan glukoosin niin, ettei ravinnon kautta tarvita lainkaan sokeria.

Aivot tarvitsevat runsaasti puhdasta verta ja tasapainoisen verensokerin tuomaa energiaa. Tähän tarvitaan hyvin toimiva maksa. Maksan insuliiniresistenssi ja häiriintynyt glukoosintuotto sekä heikosti toimiva detoksifikaatio tuntuvat aivotoiminnassa.
Esimerkiksi hiilihydraattitietoisen ruokavalion alkuvaiheessa paino laskee nopeasti muutaman kilon. Se ei ole läskiä vaan nestettä, joka poistuu kun insuliinitasot laskevat ja munuaiset ryhtyvät erittämään ylimääräistä natriumia ja sen sitomaa nestettä.
Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

Esim. närästys-, kipu-, psyyke-, uni-, kolesteroli-, verenpaine-, osteoporoosi- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan näitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Verenpaine tarkoittaa ihmisen suurimmissa valtimoissa olevaa painetta. Verenpaineen arvo vaihtelee sydämen pumppauksen tahdissa. Suurimmillaan se on sydämen supistuessa ja pumpatessa verta valtimoihin (yläpaine eli systolinen paine). Alimmillaan paine on supistusten välissä, jolloin sydän lepää (alapaine eli diastolinen paine). Verenpaine on koholla, kun paine on 140/90 (elohopeamillimetriä, mmHg) tai enemmän ammattilaisen mittaamana. Koska mittaustilanne saatetaan kokea jännittävänä, suositellaan yhä useammin kotimittauksia. Itsetehdyissä kotimittauksissa vastaava raja on 135/85 mmHg.

Jokaisen suomalaisen tulisi tietää verenpainearvonsa ja seurata sitä ajoittain. Oikein tehtynä kotimittaus on hyvä apu verenpaineen seurannassa. Voit ostaa oman olkavarsiverenpainemittarin, ne eivät nykyään enää maksa paljon. Verenpaine vaihtelee eri tilanteissa, joten se kannattaa mitata istuessa mittauskäden levätessä pöydällä. Mittausympäristön tulisi olla meluton ja kiireetön. Puoleen tuntiin ennen mittausta ei pidä harrastaa liikuntaa eikä tehdä kuormittavaa työtä, tupakoida, juoda alkoholia, kahvia, teetä eikä kolajuomia. Kun mittarin kumiosa (mansetti) on kiedottu olkavarren ympärille, istutaan rauhassa 5 minuuttia. Verenpaine mitataan kolme kertaa peräkkäin, ja lopullinen tulos on mittausten keskiarvo.

Nuorilla kohonnut verenpaine on harvinainen, iän mukana sen yleisyys lisääntyy varsinkin 40 ikävuodesta ylöspäin. Kohonnutta verenpainetta hoidetaan sen vuoksi, että se vuosien mittaan rasittaa valtimoita ja sydäntä. Seurauksena on valtimonkovettumatautia, mikä voi aiheuttaa impotenssia, sydäninfarktin, aivohalvauksen tai alaraajojen verenkiertohäiriön. Kohonnut verenpaine rasittaa myös munuaisia ja sydäntä, mikä voi johtaa näiden elimien vajaatoimintaan.

Kun verenpaine on todettu pysyvästi kohonneeksi, lääkäri selvittää ettei se johdu mistään muusta sairaudesta kuten munuais- tai hormonisairaudesta. Tämän vuoksi tehdään laboratorio- ja tarvittaessa kuvantamistutkimuksia. Kohonnut verenpaine liittyy usein elämäntapoihin. Näihin vaikuttamalla voidaan verenpaine normalisoida. Siksi usein ensimmäiseksi yritetään aloittaa hoito elintavoilla.
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Erilaiset sairaudet ja lääkitykset saattavat aiheuttaa verenpaineen nousua:

kilpirauhasen toiminnan häiriöt
munuaissairaus ja munuaisvaltimoiden ahtautuminen
maksan toiminnan häiriöt
lisämunuaisen kuorikerroksen hormonien, kortisolin ja suolahormonin (aldosteronin) liikatuotanto
harvinainen lisämunaisen ydinosan kasvain feokromosytooma johtaa ajoittaiseen verenpaineen nousuun ja muihin oireisiin
diabetes
jatkuva stressi
lääkkeiden haittavaikutukset (lue pakkausseloste)
insuliiniresistenssi
uniapnea
liian vähäinen yöuni


_________________________________________________________________________________________________________________________________


Randomisoitu tutkimus, jossa muovipullojen Bisfenoli A nostaa verenpainetta. Suomessahan kaikki verenpainetta koskeva on naulattu suolaan, vaikka suola nostaa verenpainetta vain pienellä osalla potilaista. Suolan taakse on hyvä piiloutua, sillä siten ei tarvitse kohdata todellisia asioita. Bisfenoli A nostaa verenpainetta myös lapsilla.

http://hyper.ahajournals.org/content/early/2014/12/08/HYPERTENSIONAHA.114.04261.abstract

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Suola ja sokerit!


Suolaa on välimeren alueella pidetty yhtä arvokkaana, kuin kultaa. Roomalaislegioonassa osa palkasta maksettiin suolana, jota kutsuttiin nimellä salarium argentum eli suolaraha.

Suomalaiset miehet käyttävät noin 9 grammaa ja naiset yli 7 grammaa suolaa päivässä. Noin 80 % tästä suolasta on niin sanottua piilosuolaa, jota on paljon pitkälle jalostetuissa tuotteissa (kuten vilja- ja  lihavalmisteissa). Leivässä on monesti yhtä paljon suolaa kuin perunalastuissa.
Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä vähintään 5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja. Laadukas suola lisää ruoan makua, parantaa säilyvyyttä ja ylläpitää nestetasapainoa. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja verenpaineen säätelyyn. Kloridia puolestaan tarvitaan ruoansulatukseen ja hengitykseen.Lisää suolaa vaan!
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/05/suolaa-suolaa-enemman-suolaa-lisaa.html
Uudelleen julkaistun laajan amerikkalaisen seurantatutkimuksen mukaan runsas sokerin käyttö on yhteydessä suurempaan sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen. Niillä tutkittavilla, jotka saivat ruokavalion energiasta 10–24,9 prosenttia sokerista, sydänkuolleisuus oli 30 prosenttia suurempaa, ja niiden tutkittavien, jotka saivat energiastaan vähintään 25 prosenttia sokerista, sydänkuolleisuus oli 2,75 kertaa suurempaa. Vertailukohtana olivat tutkittavat, jotka saivat alle 10 prosenttia ruokavalion energiasta sokerista.

Tulokset vahvistavat jälleen käsitystä, että sokerin käytössä on syytä olla pidättyväinen. Jos makeaa tekee kovasti mieli, keinomakeutusaineet eivät ole niin huonoja kuin niiden maine on. Esimerkiksi stevia, ksylitoli ja erytritoli ("karppisokeri") ovat hyviä keinomakeutusvaihtoehtoja, joita käyttämällä voi vähentää sokerin saantia.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/607718866039021
Suomessa suolan haitat ovat 1970-luvulta, jolloin suolaa pidettiin suurimpana syntipukkina sydän- ja verisuonitauteihin, etenkin verenpainetautiin. Tämä käsitys on kyseenalaistettu mm. DiNicolantonion ja Lucanin vuoden 2014 kirjallisuuskatsauksessa (Open Heart 2014;1: doi:10.1136/openhrt-2014-000167). He toteavat, että suolan vähentäminen voi alentaa useimpien verenpainepotilaiden verenpainetta noin 2,5-5 mmHg, ja vähemmän ei-potilailla.

Monet tutkimukset osoittavat, että suolan vähentäminen ruokavaliossa on lisännyt sydämen vajaatoiminnasta kärsivien potilaiden sairaalahoidon tarvetta ja kuolleisuutta sekä diabeetikkojen sydän- ja verisuonitauteja. Tämähän on aivan päinvastainen tieto kuin mitä virallinen taho (THL, VRN, lääkärit, viralliset ravitsemusterapeutit jne...) meille kertoo. Toisaalta yhä useammat tutkimukset osoittavat, että liialliset hiilihydraatit, voivat nostaa verenpainetta ja lisätä sydän- ja verisuonitauteja.

Kirjoittajat ovat:
James J. DiNicolantanio, PharmD, Saint Luke’s Mid America Heart Institute in Kansas City, Missouri ja
Sean C. Lucan, MD, MPH, Albert Einstein College of Medicine in Bronx, New York.

Artikkeli on vapaasti luettavissa tässä linkissä
http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000167.full
Kuva 1 (ja 2) vasen alakulma. Korealaisten suolan kulutus on kärkipäässä maailmassa, 10 g päivää kohti. Samalla kun esiintyvyys kohonneessa verenpaineessa on vähiten.
http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/411/htm
Suola on tärkeää myös kaikille eläimille: Suolakivi soveltuu suolan lähteeksi nautakarjalle, hevosille, riistalle ja lampaille natriumin saannin turvaamiseksi.Mitä enemmän syöt hiilihydraatteja (insuliinipitoisuus nousee), sitä vähemmän munuaiset poistavat natriumia elimistöstä. Kun vähennät hiilihydraatteja ravinnosta, munuaiset poistavat ylimääräisen natriumin ja verenpaine ei ainakaan tämän johdosta nouse.

_________________________________________________________________________________________________________________________________Lisätyt sokerit, vältä niitä!_________________________________________________________________________________________________________________________________

Näin vaikutat verenpaineeseesi luonnollisesti!


Liika kahvi (kofeiini), salmiakki, sokerit, hiilihydraatit, colajuomat, energiajuomat ja tee nostavat verenpainetta.Muun muassa C-vitamiinin, D-vitamiinin, K2-vitamiinin, magnesiumin ja folaatin riittämätön saanti nostavat verenpainetta. Näiden ravintoaineiden puutos on yleistä suomalaisilla.Liika teollinen suola (puhdistamaton merisuola, vuorisuola tai ruususuola ruuanlaittoon) liikkumattomuus, stressi, sokerit, tupakka, vuorotyö, alkoholin suurkulutus sekä lihavuus nostaa myös verenpainetta.Metsäntutkimuslaitoksen selvityksen mukaan hyvin lyhyet ajat metsässä vaikuttavat ihmisen psyykkeeseen ja fysiikkaan. Verenpaineen laskemisen lisäksi päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
http://yle.fi/uutiset/jo_20_minuutin_oleskelu_metsassa_laskee_verenpainetta/7739746?ref=leiki-uuIkääntyessään verisuonet tukkeutuvat mm. kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät ruokailutottumukset. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä myös verenpainetta.Elintavoilla on olennainen vaikutus sydämen ja verisuonten kuntoon ja verenpaineeseen. Liikunnan lisääminen, painonhallinta, liiallisen hiilihydraatin välttäminen, stressin vähentäminen sekä kasvisten, hedelmien ja marjojen lisäys ruokavaliossa auttavat.Marjat

Marjojen päivittäinen syönti on hyvä kunnon kohottaja, sillä kaikki marjat ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja ja auttavat painonhallinnassa. Niiden fenoliset aineosat alentavat verenpainetta ja nostavat hyvän HDL-kolesterolin osuutta. Aronia alentaa verenpainetta estämällä tiettyä ACE-entsyymiä. Mustikan antosyaanit alentavat verenpainetta muiden hyödyllisten sydämen ja verisuonten terveyteen vaikuttavien ominaisuuksien ohella. Mustaherukan siemenöljy on erinomainen näihin tarkoituksiin. Marjoista saa myös C-vitamiinia ja folaattia. Folaatin puute nostaa homokysteiiniaminohapon määrää elimistössä mikä altistaa tulehdustiloille. Sydän- ja verisuoniongelmat mukaan lukien korkea verenpaine saattaa johtua homokysteiinin lisääntymisestä. Folaattia on runsaasti tumman vihreissä vihanneksissa ja marjoista mm. mansikassa.Mausteet

Jotkut yrtit laajentavat verisuonia estämällä asetyylikoliiniesteraasientsyymin toimintaa. Inkivääri, kaneli, meirami ja kurkuma laajentavat verisuonia ja alentavat verenpainetta. Erittäin monet mausteet estävät LDL-kolesterolin hapettumista ja kertymistä verisuoniin ja estävät verisuonten joustavuuden vähenemistä.

Monet mausteyrtit auttavat lievittämään stressiä. Sitruunamelissa ja salvia ovat parhaimpia rentouttajia ja stressin poistajia, jotka helpottavat unensaantia. Sitruunamelissalla voi maustaa sekä makeita että suolaisia ruokia että tuoda raikkautta juomiin. Laventeli rauhoittaa mieltä ja alentaa verenpainetta. Siitä voi tehdä teetä ja ripotella kukkia ja lehtiä suolaisten ja makeiden ruokien mausteeksi. Iltapäiväteen kanssa nautitut laventelileivonnaiset rentouttavat. Saksankirvelissä ja mäkimeiramissa on rauhoittavaa apigeniinifenolia.Hyvät rasvat ja pähkinät

Tyydyttymättömät rasvahapot, varsinkin kalan Omega-3 (EPA ja DHA) ja kertatyydyttymättömät rasvahapot suojelevat sydän- ja verisuonitaudeilta ja korkealta verenpaineelta. Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, oliiviöljy ja kookosöljy.

Pähkinöiden hyvät rasvat ja E-vitamiini vähentävät elimistön tulehdustilaa. Niiden arginiini suojelee valtimoiden sisäseiniä pitäen ne kimmoisina jolloin verenpaine alenee. Myös auringonkukan siemenissä on arginiinia. Niitä kannattaa käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Ne sisältävät myös sydäntä ja mieltä rauhoittavaa magnesiumia jonka avulla saa paremman yöunen.Sipulit ja selleri

Sellerin ftalidit vaikuttavat sileiden lihasten solujen kalsiumkanaviin rentouttamalla verisuonet jolloin verenpaine alenee. Sellerissä on myös verenpainetta alentavaa kaliumia ja kumariineja. Se on myös tehokas painon alentaja. Sipulit alentavat korkeaa verenpainetta laajentamalla verisuonia ja hidastamalla sydämen lyöntinopeutta jolloin sydän rentoutuu. Sipulit myös vaikuttavat otollisesti veren rasva-arvoihin. Niiden vaikutuksesta valtimot säilyvät joustavina.Vihreä tee

Vihreä tee parantaa kolesterolin LDL-HDL-suhteita, alentaa triglyseriditasoja ja estää verenhyytymiä. Sen katekiinit estävät korkeaa verenpainetta aiheuttavan ACE-entsyymin aktiviteettia. Vihreä tee myös nopeuttaa aineenvaihduntaa ja laihduttaa. Vihreä tee sekä virkistää että rentouttaa. Sen teaniini parantaa unen laatua. Pari kolme kupillista päivän mittaan juotuna hyvälaatuista vihreää teetä kohentaa terveyttä monipuolisesti.
http://www.terve.fi/ravinto/73712-nain-vaikutat-verenpaineeseesi-luonnollisesti
Peruna

Uusi tutkimus yhdistää, ehkä monien yllätykseksi, perunoiden syömisen korkean verenpaineen riskiin.

Perunoilla on erikoisasema suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Ne kuuluvat ravitsemussuosituksissa suositeltaviin ruokiin.

Perunoissa on heikkoa se, että ne ovat melko ravintoaineköyhää ruokaa. Lisäksi niiden glykeeminen indeksi on korkeahko eli ne kohottavat verensokeria turhan äkisti. Perunoissa ei ole juuri lainkaan karotenoideja, jotka alentavat lievästi verenpainetta.

Mielestäni suomalaisten kannattaisi vähentää perunoiden syömistä. Niitä on suositeltavaa korvata ravintoainetiheämmillä kasviksilla, esimerkiksi porkkanalla, bataatilla ja parsakaalilla.

Toki voi herkutella uusilla perunoilla mutta suosittelen, että niitä ei syötäisi tavan vuoksi pitkin vuotta.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/819873868156852
Kalsiumin rooli sairauksissa

https://turpaduunari.fi/kalsiumin-rooli-sairauksissa/


_________________________________________________________________________________________________________________________________


D-vitamiinin puute nostaa verenpainetta!


Syöthän D-vitamiinia?

Suomessa paljas iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä. Talvella D-vitamiinia ei saa lainkaan auringosta. Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50 µg ja yli 10-vuotiaalle 100 µg.

Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10 µg päivässä) D-vitamiinin saantisuositukset riittävät keskosvauvoille.


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Tutkimuksia!


Tässä vuonna 2012 julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä 500mg C-vitamiinilisä alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=AbstractKorkean verenpaineen pitkäaikainen hoito kalsiumkanavan salpaaja -lääkkeillä on yhdistetty peräti 2,5 kertaa suurempaan rintasyövän riskiin. On huomattavasti turvallisempaa alentaa korkeaa verenpainetta ruokavaliolla, kiinanruusuteellä, magnesiumilla, ubikinonilla, oliivinlehtiuutteella ja C- ja D-vitamiinilla. Näiden kaikkien hyödystä verenpaineen alentamisessa on tieteellistä näyttöä.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/264446.phpRuotsalaistutkimus osoittaa, että 300 mg magnesiumia (sitraattimuoto imeytyy hyvin) päivässä ehkäisee raskauden aikaista diastolisen verenpaineen ("alapaineen") nousua. Magnesiumlisää annettiin naisille 25.-37. raskausviikkojen välisenä aikana. Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä.
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00404-013-2900-2"Yliopistojen yhteistyönä kehitetty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, folaattia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047
60 % vähemmän korkeaa verenpainetta eniten magnesiumia saavien neljänneksessä:
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0130405Melkoinen määrä eri lääkityksiä on syypäitä magnesiumin puutokseen. Esim. tämän jutun mukaan sellaisia ovat ainakin verenpainelääkkeet ja vatsahappolääkkeet.
https://www.jigsawhealth.com/blog/drug-muggers-suzy-cohen-magnesium

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Tärkeä magnesium!


_________________________________________________________________________________________________________________________________

K2-vitamiini!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Verenpainelääkkeet?

Tässä kuvassa on kalkkeutunut sydänvaltimo, joita näkyy usein naisilla, joita on hoidettu verenpaineen takia. Pääasiallinen korkeaan verenpaineeseen käytetty lääke, nesteenpoistolääke tiatsidi, aiheuttaa sen, että kehoon kertyy kalkkia ja sieltä poistuu magnesiumia ja kaliumia. Havaitsimme sattumoisin tällaisia kalkkeutumia koko kehon suurissa valtimoissa, ei ainoastaan sydämessä.http://elamakasissamme.blogspot.fi/2014/09/osteoporoosi-c-vitamiini.html

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Lisää verisuonten kalkkeutumisesta!

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Stressi haltuun!

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Ravinnon merkitys!


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinteet purkista vai lautaselta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________