Verenpaine!
Korkea verenpaine ei ole itsenäinen sairaus, vaan oire niinkuin on esimerkiksi kuume.

Molemmissa tapauksissa olisi hyvä selvittää oireen aiheuttaja.

Aikuisista suomalaisista noin kahdella miljoonalla on kohonnut verenpaine ja verenpainelääkkeitä käyttää noin miljoona suomalaista.

Liika natrium (yksi syy tusinasta, joka voi nostaa verenpainetta) ei kerry elimistöön vaan poistuu virtsan mukana. Siis normaalisti, kun elimistö on tasapainossa. Näin ei käy jos noudattaa virallisterveellistä (liikaa hiilihydraattia) ruokavaliota, jossa insuliini on jatkuvasti koholla, sillä kohonnut insuliini pysäyttää munuaisten natriumin erityksen.

Yksinkertainen fakta, tunnettu 1920 -luvulta asti. Ihmisille ei vaan kerrota.

Miksi?

Liialliset hiilarit ja kaikki siemenöljyt pois ja magnesium sekä D-vitamiini riittävälle tasolle niin varmaan jo puolet nykyisistä verenpainepotilaista tervehtyisi.

Miksi kukaan ei kerro näistä muista syistä, jotka nostavat verenpainetta, vaan aina parjataan tärkeää suolaa?Suolan toiminta välttämättömänä osana ihmisen aineenvaihduntaa ja terveyttä on pahasti aliarvioitu.
http://turpaduunari.fi/suolainen-juttu/Ravinnon luonnolliset ”sokerit”:

Aivan kaikissa kasvikunnan tuotteissa on hiilihydraatteja. Myös maidossa on hiilihydraattia (maitosokeria).

Ainoastaan hiilihydraattien kokonaismäärällä on merkitystä, koska niistä yksikään gramma ei mihinkään häviä. Se, että muuttuuko se hiilihydraatti (ns. hitaat ja nopeat) tunnin päästä glukoosiksi vai 3 tunnin päästä ei ole mitään merkitystä, vaikka näin meille on valehdeltu jo iät ja ajat mm. virallisen tahon puolelta. Tavan kansa kuluttaa hyvin vähän hiilihydraatteja päivässä ( alle 150 grammaa) ja näinollen loppu muuttuu rasvaksi elimistöön ja lopulta rasvoittaa myös maksan. Näin ihminen lihoo ja sairastuu. Sokereissa hiilihydraattia on 100 %, viljoissa 70 % ja muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15 %. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä.Esimerkiksi hiilihydraattitietoisen ruokavalion alkuvaiheessa paino laskee nopeasti muutaman kilon. Se ei ole läskiä vaan nestettä, joka poistuu kun insuliinitasot laskevat ja munuaiset ryhtyvät erittämään ylimääräistä natriumia ja sen sitomaa nestettä.Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

Esim. masennus-, kolesteroli- , verenpaine-, osteoporoosi- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Verenpaine tarkoittaa ihmisen suurimmissa valtimoissa olevaa painetta. Verenpaineen arvo vaihtelee sydämen pumppauksen tahdissa. Suurimmillaan se on sydämen supistuessa ja pumpatessa verta valtimoihin (yläpaine eli systolinen paine). Alimmillaan paine on supistusten välissä, jolloin sydän lepää (alapaine eli diastolinen paine). Verenpaine on koholla, kun paine on 140/90 (elohopeamillimetriä, mmHg) tai enemmän ammattilaisen mittaamana. Koska mittaustilanne saatetaan kokea jännittävänä, suositellaan yhä useammin kotimittauksia. Itsetehdyissä kotimittauksissa vastaava raja on 135/85 mmHg.

Jokaisen suomalaisen tulisi tietää verenpainearvonsa ja seurata sitä ajoittain. Oikein tehtynä kotimittaus on hyvä apu verenpaineen seurannassa. Voit ostaa oman olkavarsiverenpainemittarin, ne eivät nykyään enää maksa paljon esim. Omrom. Olkavarsimittarit ovat luotettavampia kuin rannemittarit. Verenpaine vaihtelee eri tilanteissa, joten se kannattaa mitata istuessa mittauskäden levätessä pöydällä. Mittausympäristön tulisi olla meluton ja kiireetön. Puoleen tuntiin ennen mittausta ei pidä harrastaa liikuntaa eikä tehdä kuormittavaa työtä, tupakoida, juoda alkoholia, kahvia, teetä eikä kolajuomia. Kun mittarin kumiosa (mansetti) on kiedottu olkavarren ympärille, istutaan rauhassa 5 minuuttia. Verenpaine mitataan kaksi kertaa peräkkäin, ja lopullinen tulos on mittausten keskiarvo.

Nuorilla kohonnut verenpaine on harvinainen, iän mukana sen yleisyys lisääntyy varsinkin 40 ikävuodesta ylöspäin. Kohonnutta verenpainetta hoidetaan sen vuoksi, että se vuosien mittaan rasittaa valtimoita ja sydäntä. Seurauksena on valtimonkovettumatautia, mikä voi aiheuttaa impotenssia, sydäninfarktin, aivohalvauksen tai alaraajojen verenkiertohäiriön. Kohonnut verenpaine rasittaa myös munuaisia ja sydäntä, mikä voi johtaa näiden elimien vajaatoimintaan.

Kun verenpaine on todettu pysyvästi kohonneeksi, lääkäri selvittää ettei se johdu mistään muusta sairaudesta kuten munuais- tai hormonisairaudesta. Tämän vuoksi tehdään laboratorio- ja tarvittaessa kuvantamistutkimuksia. Kohonnut verenpaine liittyy usein elämäntapoihin. Näihin vaikuttamalla voidaan verenpaine jopa normalisoida. Siksi usein ensimmäiseksi yritetään aloittaa hoito terveillä elintavoilla.
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Erilaiset sairaudet ja lääkitykset saattavat aiheuttaa verenpaineen nousua:

kilpirauhasen toiminnan häiriöt
munuaissairaus ja munuaisvaltimoiden ahtautuminen
maksan toiminnan häiriöt
lisämunuaisen kuorikerroksen hormonien, kortisolin ja suolahormonin (aldosteronin) liikatuotanto aiheuttavat verenpaineen nousua
harvinainen lisämunaisen ydinosan kasvain feokromosytooma johtaa ajoittaiseen verenpaineen nousuun ja muihin oireisiin
diabetes
jatkuva stressi
lääkkeiden haittavaikutukset (lue pakkausseloste)_________________________________________________________________________________________________________________________________


Randomisoitu tutkimus, jossa muovipullon Bisfenoli A nostaa verenpainetta. Suomessahan kaikki verenpainetta koskeva on naulattu suolaan, vaikka suola nostaa verenpainetta vain pienellä osalla potilaista. Suolan taakse on hyvä piiloutua, sillä siten ei tarvitse kohdata todellisia asioita. Bisfenoli A nostaa verenpainetta myös lapsilla.

http://hyper.ahajournals.org/content/early/2014/12/08/HYPERTENSIONAHA.114.04261.abstract

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Suola ja sokerit!


Suolaa on välimeren alueella pidetty yhtä arvokkaana, kuin kultaa. Roomalaislegioonassa osa palkasta maksettiin suolana, jota kutsuttiin nimellä salarium argentum eli suolaraha.

Suomalaiset miehet käyttävät noin 9 grammaa ja naiset yli 7 grammaa suolaa päivässä. Noin 80 % tästä suolasta on niin sanottua piilosuolaa, jota on paljon pitkälle jalostetuissa tuotteissa (kuten monissa vilja- ja  lihavalmisteissa). Leivässä on esimerkiksi lähes yhtä paljon suolaa kuin perunalastuissa.Mitä suola on?
http://www.saltlife.fi/Mitae-suola-onIhminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä vähintään 5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja. Laadukas suola lisää ruoan makua, parantaa säilyvyyttä ja ylläpitää nestetasapainoa. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja verenpaineen säätelyyn. Kloridia puolestaan tarvitaan ruoansulatukseen ja hengitykseen.Lisää suolaa vaan!
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/05/suolaa-suolaa-enemman-suolaa-lisaa.htmlMeille on väitetty ainakin 60 vuotta, että liiallinen suolankäyttö nostaa verenpainetta ja aiheuttaa verenpainetautia. Sitä potevia on kehotettu vähentämään suolan käyttöä. Nyt uudet tutkimukset osoittavat, että sokerit (hiilihydraatit) nostavat verenpainetta enemmän kuin suola. Tutkimukset ovat taas uusia nauloja ravitsemustieteen arkkuun. Sen ehdottomina ja ikuisina totuuksina pidetyt opit kaatuvat yksi toisensa jälkeen. Ei taida olla kovin mukavaa olla ravitsemustieteilijä tai ravitsemusterapeutti, jotka joutuvat puolustelemaan vanhentuneita käsityksiä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2671Uudelleen julkaistun laajan amerikkalaisen seurantatutkimuksen mukaan runsas sokerin käyttö on yhteydessä suurempaan sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen. Niillä tutkittavilla, jotka saivat ruokavalion energiasta 10–24,9 prosenttia sokerista, sydänkuolleisuus oli 30 prosenttia suurempaa, ja niiden tutkittavien, jotka saivat energiastaan vähintään 25 prosenttia sokerista, sydänkuolleisuus oli 2,75 kertaa suurempaa. Vertailukohtana olivat tutkittavat, jotka saivat alle 10 prosenttia ruokavalion energiasta sokerista.

Tulokset vahvistavat jälleen käsitystä, että sokerin käytössä on syytä olla pidättyväinen. Jos makeaa tekee kovasti mieli, keinomakeutusaineet eivät ole niin huonoja kuin niiden maine on. Esimerkiksi stevia, ksylitoli ja erytritoli ("karppisokeri") ovat hyviä keinomakeutusvaihtoehtoja, joita käyttämällä voi vähentää sokerin saantia.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/607718866039021Suomessa suolan haitat ovat 1970-luvulta, jolloin suolaa pidettiin suurimpana syntipukkina sydän- ja verisuonitauteihin, etenkin verenpainetautiin. Tämä käsitys on kyseenalaistettu mm. DiNicolantonion ja Lucanin uudessa kirjallisuuskatsauksessa (Open Heart 2014;1: doi:10.1136/openhrt-2014-000167. He toteavat, että suolan vähentäminen voi alentaa useimpien verenpainepotilaiden verenpainetta noin 2,5-5 mmHg, ja vähemmän ei-potilailla.

Monet tutkimukset osoittavat, että suolan vähentäminen ruokavaliossa on lisännyt sydämen vajaatoiminnasta kärsivien potilaiden sairaalahoidon tarvetta ja kuolleisuutta sekä diabeetikkojen sydän- ja verisuonitauteja. Tämähän on aivan päinvastainen tieto kuin mitä virallinen taho (THL, VRN, viralliset ravitsemusterapeutit jne...) meille kertoo. Toisaalta yhä useammat tutkimukset osoittavat, että hiilihydraatit, etenkin prosessoiduissa ruoissa, voivat nostaa verenpainetta ja lisätä sydän- ja verisuonitauteja.

Kirjoittajat ovat:
James J. DiNicolantanio, PharmD, Saint Luke’s Mid America Heart Institute in Kansas City, Missouri ja
Sean C. Lucan, MD, MPH, Albert Einstein College of Medicine in Bronx, New York.

Artikkeli on vapaasti luettavissa tässä linkissä
http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000167.fullKuva 1 (ja 2) vasen alakulma. Korealaisten suolan kulutus on kärkipäässä maailmassa, 10g päivää kohti. Samalla kun esiintyvyys kohonneessa verenpaineessa on vähiten.
http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/411/htm


Suola on tärkeää myös kaikille eläimille: Suolakivi soveltuu suolan lähteeksi nautakarjalle, hevosille, riistalle ja lampaille natriumin saannin turvaamiseksi.


Mitä enemmän syöt hiilihydraatteja (insuliinipitoisuus nousee), sitä vähemmän munuaiset poistavat natriumia elimistöstä. Kun vähennät hiilihydraatteja ravinnosta, munuaiset poistavat ylimääräisen natriumin ja verenpaine ei ainakaan tämän johdosta nouse.

_________________________________________________________________________________________________________________________________Lisätyt sokerit, vältä niitä!_________________________________________________________________________________________________________________________________

Näin vaikutat verenpaineeseesi luonnollisesti!


Liika kahvi (kofeiini), salmiakki, sokerit, hiilihydraatit, colajuomat, energiajuomat ja tee nostavat verenpainetta.Muun muassa C-vitamiinin, D-vitamiinin, K2-vitamiinin, magnesiumin ja folaatin riittämätön saanti nostavat verenpainetta. Näiden ravintoaineiden puutos on yleistä suomalaisilla.Liika teollinen suola (puhdistamaton merisuola, vuorisuola tai ruususuola ruuanlaittoon) liikkumattomuus, stressi, sokerit, tupakka, vuorotyö, alkoholin suurkulutus sekä lihavuus nostaa myös verenpainetta.Metsäntutkimuslaitoksen selvityksen mukaan hyvin lyhyet ajat metsässä vaikuttavat ihmisen psyykkeeseen ja fysiikkaan. Verenpaineen laskemisen lisäksi päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
http://yle.fi/uutiset/jo_20_minuutin_oleskelu_metsassa_laskee_verenpainetta/7739746?ref=leiki-uuIkääntyessään verisuonet tukkeutuvat mm. kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät ruokailutottumukset. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä myös verenpainetta.Elintavoilla on olennainen vaikutus sydämen ja verisuonten kuntoon ja verenpaineeseen. Liikunnan lisääminen, painonhallinta, teollisen suolan välttäminen, stressin vähentäminen sekä kasvisten, hedelmien ja marjojen lisäys ruokavaliossa auttavat.Marjat

Marjojen päivittäinen syönti on hyvä kunnon kohottaja, sillä kaikki marjat ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja ja auttavat painonhallinnassa. Niiden fenoliset aineosat alentavat verenpainetta ja nostavat hyvän HDL-kolesterolin osuutta. Aronia alentaa verenpainetta estämällä tiettyä ACE-entsyymiä. Mustikan antosyaanit alentavat verenpainetta muiden hyödyllisten sydämen ja verisuonten terveyteen vaikuttavien ominaisuuksien ohella. Mustaherukan siemenöljy on erinomainen näihin tarkoituksiin. Marjoista saa myös C-vitamiinia ja folaattia. Folaatin puute nostaa homokysteiiniaminohapon määrää elimistössä mikä altistaa tulehdustiloille. Sydän- ja verisuoniongelmat mukaan lukien korkea verenpaine saattaa johtua homokysteiinin lisääntymisestä. Folaattia on runsaasti tumman vihreissä vihanneksissa ja marjoista mm. mansikassa.


Mausteet

Jotkut yrtit laajentavat verisuonia estämällä asetyylikoliiniesteraasientsyymin toimintaa. Inkivääri, kaneli, meirami ja kurkuma laajentavat verisuonia ja alentavat verenpainetta. Erittäin monet mausteet estävät LDL-kolesterolin hapettumista ja kertymistä verisuoniin ja estävät verisuonten joustavuuden vähenemistä.

Monet mausteyrtit auttavat lievittämään stressiä. Sitruunamelissa ja salvia ovat parhaimpia rentouttajia ja stressin poistajia, jotka helpottavat unensaantia. Sitruunamelissalla voi maustaa sekä makeita että suolaisia ruokia että tuoda raikkautta juomiin. Laventeli rauhoittaa mieltä ja alentaa verenpainetta. Siitä voi tehdä teetä ja ripotella kukkia ja lehtiä suolaisten ja makeiden ruokien mausteeksi. Iltapäiväteen kanssa nautitut laventelileivonnaiset rentouttavat. Saksankirvelissä ja mäkimeiramissa on rauhoittavaa apigeniinifenolia.


Hyvät rasvat ja pähkinät

Tyydyttymättömät rasvahapot, varsinkin kalan Omega-3 ja kertatyydyttymättömät rasvahapot suojelevat sydän- ja verisuonitaudeilta ja korkealta verenpaineelta. Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, oliiviöljy ja kookosöljy.

Pähkinöiden hyvät rasvat ja E-vitamiini vähentävät elimistön tulehdustilaa. Niiden arginiini suojelee valtimoiden sisäseiniä pitäen ne kimmoisina jolloin verenpaine alenee. Myös auringonkukan siemenissä on arginiinia. Niitä kannattaa käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Ne sisältävät myös sydäntä ja mieltä rauhoittavaa magnesiumia jonka avulla saa paremman yöunen.


Sipulit ja selleri

Sellerin ftalidit vaikuttavat sileiden lihasten solujen kalsiumkanaviin rentouttamalla verisuonet jolloin verenpaine alenee. Sellerissä on myös verenpainetta alentavaa kaliumia ja kumariineja. Se on myös tehokas painon alentaja. Sipulit alentavat korkeaa verenpainetta laajentamalla verisuonia ja hidastamalla sydämen lyöntinopeutta jolloin sydän rentoutuu. Sipulit myös vaikuttavat otollisesti veren rasva-arvoihin. Niiden vaikutuksesta valtimot säilyvät joustavina.


Vihreä tee

Vihreä tee parantaa kolesterolin LDL-HDL-suhteita, alentaa triglyseriditasoja ja estää verenhyytymiä. Sen katekiinit estävät korkeaa verenpainetta aiheuttavan ACE-entsyymin aktiviteettia. Vihreä tee myös nopeuttaa aineenvaihduntaa ja laihduttaa. Vihreä tee sekä virkistää että rentouttaa. Sen teaniini parantaa unen laatua. Pari kolme kupillista päivän mittaan juotuna hyvälaatuista vihreää teetä kohentaa terveyttä monipuolisesti.
http://www.terve.fi/ravinto/73712-nain-vaikutat-verenpaineeseesi-luonnollisesti


Peruna

Uusi tutkimus yhdistää, ehkä monien yllätykseksi, perunoiden syömisen korkean verenpaineen riskiin.

Olen jo aiemmin kritisoinut sitä, että perunoilla on erikoisasema suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Ne kuuluvat ravitsemussuosituksissa suositeltaviin ruokiin.

Perunoissa on heikkoa se, että ne ovat melko ravintoaineköyhää ruokaa. Lisäksi niiden glykeeminen indeksi on korkeahko eli ne kohottavat verensokeria turhan äkisti. Perunoissa ei ole juuri lainkaan karotenoideja, jotka alentavat lievästi verenpainetta.

Mielestäni suomalaisten kannattaisi vähentää perunoiden syömistä. Niitä on suositeltavaa korvata ravintoainetiheämmillä kasviksilla, esimerkiksi porkkanalla, bataatilla ja parsakaalilla.

Toki voi herkutella uusilla perunoilla mutta suosittelen, että niitä ei syötäisi tavan vuoksi pitkin vuotta.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/819873868156852

_________________________________________________________________________________________________________________________________


D-vitamiini ehkäisee verenpaineen nousua!


D-vitamiinin puute
on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen. Raportin julkaisee Kidney & Blood Pressure Research -lehti (2012). Suomalainen D-vitamiinin viranomaissuositus 10 µg on aivan liian pieni, se tulisi nostaa vähintään kymmenkertaiseksi nykyisestä. Riittävä saanti ehkäisisi monia merkittäviä kansantauteja ja jarruttaisi niiden kulkua.

Tutkimus oli osa suurta kansallista terveyshanketta, nimeltään 3rd National Health and Nutrition Examination Survey. Tulosten mukaan vähiten D-vitamiinia veressä olevilla ihmisillä (alin neljännes) oli 48 % suurempi todennäköisyys sairastua esiverenpainetautiin kuin niillä, joiden seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) oli suurin (ylin neljännes).

Esiverenpainetauti (prehypertensio) on tila, jossa systolinen paine on 120–139 mmHg tai diastolinen paine on 80–90 mmHg. Tila voi edetä varsinaiseksi verenpainetaudiksi, jossa lukemat ovat vähintään 140/90 mmHg. Yhdysvaltain hallituksen arvion mukaan noin 30 % amerikkalaisista naisista ja miehistä potee esiverenpainetautia. Sen syyt eivät ole kaikki vielä selvillä, mutta siitä syytetään muun muassa ylipainoa, liikunnan puutetta, tupakointia, runsasta alkoholin käyttöä ja huonoa ruokavaliota. Esiverenpainetauti lisää myös riskiä saada valtimonkovetustauti, sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, aivohalvaus ja munuaisvika.

Tutkimuksessa seurattiin 9 215 yli 20-vuotiaan henkilön terveydentilaa. Peräti 3 712 henkilöllä (40 %) todettiin esiverenpainetauti. Siihen liittyi pieni S-D-25-lukema, joka oli riippumaton sukupuolesta, rodusta, painoindeksistä (BMI), seerumin kolesterolista, C-reaktiivisesta proteiinista (CRP) ja munuaisten toiminnasta. Tutkittujen henkilöiden otos oli niin suuri, että se edustaa hyvin yhdysvaltalaista väestöä kokonaisuudessaan.

D-vitamiini on hyvin halpaa. Auringonvalo on tärkein D-vitamiinin lähde, mutta se muodostaa paljaassa ihossa D-vitamiinia vain silloin, kun aurinko paistaa niin korkealta, että ihmisen varjo on lyhyempi kuin hän itse. Ravinnossa eniten D-vitamiinia on rasvaisissa kaloissa (villi). Ravinnosta saadaan kuitenkin liian vähän D-vitamiinia, alle 10 µg päivässä.

D-vitamiini torjuu myös virus- ja bakteeri-infektioita ja lyhentää niiden kestoa, osoittavat monet uudet tutkimukset.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236Vitamin D and Hypertension
http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/hypertension/
D-vitamiini alentaa verenpainetta. Uudessa satunnaistetussa, kontrolloidussa ja 6 kuukautta kestäneessä tutkimuksessa 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä alensi systolista verenpainetta 6,2 mmHg ja diastolista verenpainetta 4,2 mmHg verrattuna lumevalmisteeseen. Kaikki tutkittavat, verrokkiryhmä mukaan lukien, käyttivät samalla myös nifedipiini-verenpainelääkitystä (kalsiuminestäjä).

Tutkimuksen alkaessa tutkittavien keskimääräiset D-vitamiinitasot olivat suomalaisille tyypilliset 48,5 nmol/l. D-vitamiinilisä kohotti sen keskimäärin tasolle 85 nmol/l.

Aiemmin havainnoivissa tutkimuksissa korkeammat D-vitamiinitasot on yhdistetty vähäisempään korkean verenpaineen kehittymisen riskiin.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/467090856768490

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Tutkimuksia!


Tässä vuonna 2012 julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä 500mg C-vitamiinilisä alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=AbstractKorkean verenpaineen pitkäaikainen hoito kalsiumkanavan salpaaja -lääkkeillä on yhdistetty nyt uudessa tutkimuksessa peräti 2,5 kertaa suurempaan rintasyövän riskiin. On huomattavasti turvallisempaa alentaa korkeaa verenpainetta DASH-ruokavaliolla, kiinanruusuteellä, magnesiumilla, ubikinonilla, oliivinlehtiuutteella ja C- ja D-vitamiinilla. Näiden kaikkien hyödystä verenpaineen alentamisessa on tieteellistä näyttöä.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/264446.phpRuotsalaistutkimus osoittaa, että 300 mg magnesiumia (sitraattimuoto imeytyy hyvin) päivässä ehkäisee raskauden aikaista diastolisen verenpaineen ("alapaineen") nousua. Magnesiumlisää annettiin naisille 25.-37. raskausviikkojen välisenä aikana. Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä.
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00404-013-2900-2"Yliopistojen yhteistyönä kehitetty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, folaattia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047Auringon UVB-säteily alentaa verenpainetta. Suomessa tämä on mahdollista toukokuun alusta elokuun loppuu, kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16.
http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/uv-exposure-directly-lowers-blood-pressure/70 tutkimusta: Kalaöljy alentaa kohonnutta verenpainetta
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=259860% vähemmän korkeaa verenpainetta eniten magnesiumia saavien neljänneksessä:
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0130405Melkoinen määrä eri lääkityksiä on syypäitä magnesiumin puutokseen. Esim. tämän jutun mukaan sellaisia ovat ainakin verenpainelääkkeet ja vatsahappolääkkeet.
https://www.jigsawhealth.com/blog/drug-muggers-suzy-cohen-magnesium"In recent studies of hospitalised patients, 42% were shown to be hypomagnesaemic. However, physicians request magnesium testing in only 7% of these patients."
https://openheart.bmj.com/content/openhrt/5/2/e000775.full.pdf_________________________________________________________________________________________________________________________________

Seitsemään kontrolloituun tutkimukseen perustuvan koostetutkimuksen mukaan valkosipuli-ravintolisät alentavat verenpainetta korkeasta verenpaineesta kärsivillä. Systolista verenpainetta valkosipuli alentaa lähes 7 mmHg ja diastolista verenpainetta lähes 5 mmHg. Tutkijoiden mukaan valkosipuli on tehokas ja turvallinen verenpaineen hoidossa.

Aiemman koostetutkimuksen mukaan valkosipuli voi myös alentaa kolesterolia ja triglyseridejä.

Valkosipulin verenpainetta alentavan vaikutuksen ajatellaan johtuvan murskaamisen tai silppuamisen jälkeen siihen muodostuvasta allisiinista, joka hajoaa edelleen diallyylisulfaatiksi, rikkiyhdisteeksi. Murskaamisen tai silppuamisen jälkeen valkosipulin tulisi olla kosketuksissa ilmaan vähintään viiden tai vielä mieluummin 10 minuutin ajan ennen sen syömistä.

Ilman kanssa kosketuksiin päässyt murskattu tai silputtu valkosipuli myös kestää lyhyen, korkeintaan 6 minuuttia kestävän kuumentamisen ilman, että sen parhaat terveysvaikutukset menetetään: http://ow.ly/Mwit0

Usein väitetään, että lääketieteessä käytetään keinoja, joiden hyödystä on tieteellistä näyttöä. Mutta kuinka moni on kuullut lääkärin suosittelevan valkosipulia verenpaineen alentamiseksi tai ylipäänsä sydänterveydelle hyvänä ruoka-aineena?
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/639590556185185

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Tärkeä magnesium!


_________________________________________________________________________________________________________________________________

K2-vitamiini!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Verenpainelääkkeet?

Tässä kuvassa on kalkkeutunut sydänvaltimo, joita näkyy usein naisilla, joita on hoidettu verenpaineen takia. Pääasiallinen korkeaan verenpaineeseen käytetty lääke, nesteenpoistolääke tiatsidi, aiheuttaa sen, että kehoon kertyy kalkkia ja sieltä poistuu magnesiumia ja kaliumia. Havaitsimme sattumoisin tällaisia kalkkeutumia koko kehon suurissa valtimoissa, ei ainoastaan sydämessä.http://elamakasissamme.blogspot.fi/2014/09/osteoporoosi-c-vitamiini.html

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Lisää verisuonten kalkkeutumisesta!

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Stressi haltuun!

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Ravinnon merkitys!


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinteet purkista vai lautaselta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________