Närästys ja refluksitauti!
Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut siemenöljyt (rypsiöljy, rapsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.
Testaa, onko sinulla hapoton maha!
http://terveyskirjat.fi/testaa-onko-sinulla-hapoton-maha/
Hapoton vatsa?
Kuuntele Paula Heinosta
13.04.14
Osa 1/1 (27:50)
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
Hapoton vatsa?
Kuuntele Paula Heinosta
14.12.14
Osa 1/1 (28:01)
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
Hapoton vatsa?
Kuuntele Paula Heinosta
12.03.17
Osa 1/1 (25:10)
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
Närästyslääkkeiden haitat!
Kuuntele Paula Heinosta
25.05.14
Osa 1/1 (28:20)
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
"Jos mahalaukun kyky tuottaa suolahappoa heikkenee tai jos sen tuotto estyy, kun potilas käyttää pitkään suolahapon erityksen estolääkkeitä esimerkiksi refluksitaudissa, seurauksena on vähähappoisuus. Tällöin mahanesteen antiseptinen vaikutus sekä valkuaisaineiden sulatus heikkenevät. Usein potilaiden oireita tulkitaan ”liikahappoisuudesta” johtuviksi, vaikka kyseessä hyvin voi olla suolahapon heikentynyt eritys. Ruoan mukana tulevat haitalliset mikrobit eivät kuole vähähappoisessa mahalaukussa, vaan ne voivat aiheuttaa limakalvovaurioita ja dysbioosia."
Toteaa lääkäri Kaarlo Jaakkola uusimmassa artikkelissaan.
http://terveyskirjat.fi/suolahapon-tuotanto-hairiytyy/


LOSEC, NEXIUM JA PARIET mahan liikahappoisuuteen?


Antasidit ja PPI-lääkkeet, eli protonipumpun estäjät, Gasterix, Helipak, Lansoprazol ja Zolt (lansopratsoli), Omeprazol, Esomeprazol, Gastrostad, Losec ja Vimovo (omepratsoli ja esomepratsoli), Pantoprazol, Panzor ja Somac (pantopratsoli) sekä Pariet (rabepratsoli). Protonipumpun estäjiä myydään 8 % osuudella kaikista määrätyimmistä reseptilääkkeistä markkinoilla, joissakin maissa jopa ilman reseptiä. Pratsoleja määrätään eniten refluksitauteihin ja mahahaavaan.

Toimintatapa ja seuraukset: Ne hillitsevät suolahappojen eritystä limakalvon parietaalisolun protonipumppuja säätelemällä. Pratsolit imeytyvät ohutsuolessa ja häiritsevät normaalia ruoansulatusta. Myös pratsolien aineenvaihdunnan hoitaa sytokromi P450-järjestelmä. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat Angina Pectoris, mahahaavat, sydän ongelmat, kohonnut verenpaine ja -sokeri, haimatulehdus, maksatulehdus ja –vauriot, lihasheikkous, iho-ongelmat, tinnitus, silmätulehdus, anemia jne.

Korvaavia luonnontuotteita: Greippi, probiootit, parsakaalin idut, manuka-hunaja, mastik (mastiksipistaasipuun pihka), rohtosalkoruusutee, glutamiini, punajalava (Ulmus rubra), glykyrretsiinitön lakritsi (DGL), aloe vera –mehu, ruokasooda ja maustekurkkujen liemi.

Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

Lääketilastojen mukaan vuonna 2010 mahan liikahappoisuuden hoitoon on korvattu yli puoli miljoonaa lääkitystä.

- Ei ole suotavaa käyttää närästyslääkkeitä pitkään ilman lääkärin tarkempaa tutkimusta.

- Tilapäisesti käytettynä närästyslääkkeet ovat toki melko vaarattomia, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne voivat peittää joitakin oireita ja vakaviakin tauteja, jotka kaipaisivat lääkärihoitoa.

Närästyslääkkeiden ahkera käyttö sotkee helposti mahalaukun luonnollisen, aseptisen tehtävän.

- Lääkkeet vaikuttavat mahalaukun vastustuskykyyn bakteereja kohtaan, joita saamme ruuan mukana. Mahahappojen tehtävä olisi niiden torjuminen ja tappaminen ja kun maha tehdään hapottomaksi lääkkeillä, kasvaa suoliston tulehdusten riski ja ravintoaineiden imeytymättömyys ruuasta.

" Närästystä ja refluksitautia hoidetaan usein protonipumpun estäjä -lääkkeillä. Nyt New York Timesissa on hyvä juttu näiden yleisistä haittavaikutuksista.

Näiden lääkkeiden käyttö voi aiheuttaa ravintoaineiden puutoksia ja niiden käyttö on lisäksi yhdistetty nivelkipuun, luuston heikkenemiseen, sydänkohtauksiin ja suurempaan dementiariskiin.

Vakavien haittavaikutusten vuoksi närästystä ja refluksitautia olisi hyvä yrittää hoitaa lääkkeettömästi.

Närästyksessä auttavia keinoja ovat esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen, alkoholinkäytön rajoittaminen, hiilihapotettujen juomien välttäminen sekä pienten aterioiden syöminen suurten sijaan.

Monet myös kokevat, että raa'at sipulit ja valkosipuli, sitrushedelmät, kahvi ja suklaa pahentavat myös närästystä, joten on hyvä kokeilla, auttaisiko näiden vähentäminen. "
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/1010013869142850
Ennen apu ruokavaliosta, nyt lääkekaapilta!


Suomalaisista 10-15 % kärsii päivittäisestä närästyksestä. Useimmiten syynä ikävään vaivaan ovat väärät ruokailutottumukset, stressi, tupakointi, kahvi ja runsas alkoholinkäyttö.

Refluksitauti liittyy usein myös ylipainoon. Annoskokojen kasvaminen ja raskas ruoka ovat myös suurimpia syitä taudin taustalla. Kun aiemmin lääkkeitä ei vaivaan ollut, apu oli pakko saada ruokavalion muutoksesta.

Ennen mahavaivoja koitettiin selättää löytämällä parempi ruokavalio, mikä on paljon terveellisempi tapa. Nyt otetaan vaan lääkettä, mikä on helpompaa. Ei tarvitse luopua kahvista, runsaasta viljan ja sokerin syömisestä, prosessoiduista maitotuotteista tai prosessoidusta kasvisrasvapohjaisesta (margariini, kasvirasvakermat jne...) ruuasta.

Parempi olisikin keventää syömistä ja välttää ruoka-ainetta, jonka epäilee närästystä aiheuttavan (esim. kahvi, viljat, siemenöljyt).
Viisi minuuttia närästyslääkkeiden mahdollisista riskeistä
http://sundqvist.blogspot.fi/2011/08/viisi-minuuttia-narastyslaakkeiden.html
Linkissä ohjeita vatsahappojen toimintahäiriöihin
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/terveyden_avaimet/kysymykset_ja_paulan_vastaukset/73/
Nelli tuunasi ruokavaliota ja elämäntapoja ja vältti refluksileikkauksen!  Hyvin kirjoitettu teksti, joka sisältää myös napakan yhteenvedon Chris Kresserin gerd-artikkeleista, kannattaa lukea!
https://www.facebook.com/helsinkipaleo/posts/685320571553809

Protonipumpun estäjien (Zolt, Gasterix, Lansoprazol) pitkäaikaisen käytön haitat

• Protonipumpun estäjien käyttöön liittyy riskejä, joten lääkityksen hyödyt ja haitat kullekin potilaalle tulee punnita tarkkaan.
• Protonipumpun estäjälääkitykseen liittyy vitamiinien ja hivenaineiden imeytymishäiriöitä, jotka on otettava huomioon pitkäaikaisessa käytössä.
• Etenkin hauraita vanhuksia hoidettaessa tulee huomioida, että lääkitykseen liittyy suurentunut murtumien riski.
• Protonipumpun estäjiä käyttäviä tulisi informoida suurentuneesta bakteeriripulin riskistä.
• Yli kahden kuukauden mittaisen lääkityksen lopettaminen johtaa usein haponerityksen lisääntymiseen kliinisesti merkittävästi. Pitkäaikainen lääkitys tulee sen takia lopettaa hitaasti.

Närästyksen ja mahahaavan hoidossa käytettävät protonipumpun estäjä -lääkkeet saattavat suurentaa riskiä sairastua krooniseen munuaissairauteen.
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/narastyslaakitys-saattaa-altistaa-munuaissairaudelle/#.VqiVD8fwO3U
Liian matala mahalaukun suolahappopitoisuus altistaa mm. ohutsuolen bakteerien liikakasvulle, ruoka-aineyliherkkyyksien kehittymiselle ja mm. B12-vitamiinin puutokselle. Lue lisää!
http://www.sisainenhehku.fi/news/karsitko-liian-vahaisesta-mahahappojen-tuotannosta/
Pitkäkestoinen happosalpaajien (mm. Zolt < lansopratsoli) käyttö esim. närästyksen, refluksitaudin ja vatsahaavan hoidossa voivat johtaa jopa kuolemaan johtaviin sydän- ja munuaisten sairauksiin sekä vatsasyöpään.
https://www.bmj.com/content/365/bmj.l1580

Ravinnon merkitys!