Prosessoitu suomalainen maito!


Suurin osa maapallon väestöstä ei juo lehmän maitoa. Jos maito vahvistaisi luustoa, suomalaisilla olisi maailman vahvimmat luut, mutta kun ei ole, vaan heikot.


Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, atopia- ja  astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin (mm. akne). Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa sekä korvatulehduksissa.


Laadukkaat kypsytetyt juustot, voi, kerma ja hapatetut maitotuotteet saattavat sopia, joten kokeile niitä. Esimerkiksi juustoista (edam ja gouda) saa tärkeää  K2-vitamiinia.


Voi kiloon kuluu noin 18 l maitoa. Tästä tulee ylijäämänä noin 16 litraa rasvatonta maitoa, josta tulee noin 1,6 kg rasvatonta maitojauhetta. 10 miljoonasta voi kilosta syntyy 16 milj kg rasvatonta maitojauhetta, jonka maailman markkinahinta on erittäin alhainen.

Siksikö Suomessa suositellaan ja juotetaan laitoksissa rasvatonta maitoa, kun se on vähän niinku ylimääräistä "jätettä", josta täytyy päästä eroon ?


1 dl maitoa, piimää, jogurttia tai viiliä sisältää 3 grammaa proteiinia, 1 µg lisättyä D-vitamiinia (ihan sitä samaa, jota myydään ravintolisänä purkissa tai tippapullossa), 5 grammaa hiilihydraattia ja
121mg kalsiumia  (lähde: Fineli).

Proteiinin tarve on 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino) päivässä.

D-vitamiinin tarve on 50-100 µg päivässä.

Juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kasvijuomia, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan.
Lehmän karjarotu vaikuttaa maidon koostumukseen. Lehmärotujen maitoproteiineissa on eroja, ja puhutaan A1- ja A2-maidosta. A2-maitoa tuottavat alkuperäiskarjarotujen lehmät aiheuttavat huomattavasti vähemmän terveydellisiä ongelmia. Sen sijaan A1-maidon proteiinit on yhdistetty muun muassa sydänsairauksiin ja suolistotulehduksiin. Suomessa myytävästä maidosta suurin osa on A1-maitoa.
Rasvakammoista raejuustoa vai herkullista kypsytettyä juustoa?
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/rasvakammoista-raejuustoa-vai-herkullista-kypsytettya-juustoa/
Maito pahentaa aknea ja varsinkin rasvaton maito.
Suomessa vasikat eivät emänsä maitoa saa, koska se juotetaan ihmisille, vaikka millä markkinointikikalla. Valio sai vuonna 2016 markkinatukea noin 2,1 miljoonaa euroa. Valion mukaan tuesta 90 prosenttia on koulumaitotukea ja loput marjoille ja juustoille maksettua varastointitukea. Lypsyrotuiset lehmät on jalostettu tuottamaan maitoa moninkertaisesti sen, mitä vasikka tarvitsee. Normaalituotannossa vasikalle juotetaan meijeriteollisuuden sivutuotteista valmistettua maidonkorviketta, luomutiloilla vasikoille juotetaan oman tilan maitoa sellaisenaan. Lehmä tuottaa maitoaan vasikalle. Lehmä ei ole tarkoittanut maitoaan elintarvikkeiden raaka-aineeksi.
Rahka on pääasiassa kaseiinia ja lisäksi sen fosfori-kalsiumsuhde on huono. Se lisää elimistön happokuormaa ja on todennäköisesti luustolle haitallista.

"Harva tietää, että maitotuotteiden kalsium-fosforisuhteissa on merkittäviä eroja. Raejuustossa ja rahkassa on paljon enemmän fosforia kuin kalsiumia. Raejuuston kalsium/fosfori-suhde on huono, 0,35. Rahkan kalsium/fosfori-suhde on lähes yhtä kehno, 0,61.

Näitä lukuja on hyvä verrata edamjuuston, maidon, jogurtin ja vastaaviin suhteisiin, joissa kalsiumia on enemmän kuin fosforia. Edamjuuston kalsium/fosfori-suhde on 1,75, jogurtin 1,52, maidon 1,33 ja viilin 1,32 (suhteet laskettu Finelin tietojen pohjalta).

Tiedot merkitsevät käytännössä sitä, että raejuustoa ja rahkaa syömällä muutat elimistösi kalsium/fosfori-suhdetta huonommaksi. Suosittelenkin, että suosit mieluummin esimerkiksi kypsytettyjä juustoja, jogurttia ja viiliä."
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/liika-fosfori-lisaa-suomalaisten-kuolleisuutta/
Perusmaitotuotteet ovat hyvin hitaasti pilkkoutuvaa, huonosti imeytyvää proteiinia, joka estää muiden ravintoaineiden imeytymisen. Tämä taas hidastuttaa aineenvaihduntaa.


Maito sisältää naudan vasta-aineita ja muita valkuaisaineita, jotka voivat indusoida erilaisia allergia- ja tulehdusreaktioita. Maito sisältää myös disakkaria eli laktoosia, joka vähäisestä molekyylirakenteestaan huolimatta tarvitsee laktaasin tullakseen pilkotuksi vereen imeytyvään muotoon. Tämä entsyymi muodostuu ohutsuolen loppupäässä, jonka entsyymiaktiivisuus vähenee iän myötä. Joillakin kansoilla, kuten aasialaisilla, sitä ei käytännössä muodostu lainkaan.
Suomalainen maito poikkeaa siinä, että AIV-rehua ei käytetä muualla. Asiaa ei ole kunnolla tutkittu, mutta monet tutkijat epäilevät, että AIV-rehun muurahaishappo "pilaa maidon" ja aiheuttaa oireita .


Luomumaitoa tuottavat lehmät eivät syö AIV-rehua ja luomua tunnutaan siedettävän paremmin kuin tavallista maitoa.


Muualla Euroopassa AIV-rehua ei tarvitse käyttää, kun tuoretta heinää on käytössä lähes läpi vuoden.
Nestemäisiä maitotuotteita käytettiin vuonna 2017 kaikkiaan 160 kiloa henkeä kohti
https://www.luke.fi/uutiset/mita-suomessa-syotiin-vuonna-2017/
Sulatejuustoissa on paljon fosfaatteja!

Onko liika fosfori haitaksi luustolle?
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/liika-fosfori-lisaa-suomalaisten-kuolleisuutta/
Fosfaatti – ethän saa sitä liikaa?
https://www.puhti.fi/tietopaketit/fosfaatti/
Sydän- ja verisuonitaudit Euroopassa. Punainen on pahinta, keltainen huonoa, vihertävä parempaa ja vihreä parasta terveyden kannalta katsoen.


 
Maidon homogenointi = maidon rasva pilkotaan, jotta se ei nouse maidon pinnalle ja muuttuu luonnollista kokoaan pienemmäksi ja saattaa aiheuttaa ongelmia kehossa, koska keho ei ymmärrä tätä rasvakokoa

Maidon pastörointi = maito kuumennetaan vähintään +72 asteeseen lämpötilaan 15 sekunnin ajaksi. Tämä tuhoaa mahdolliset tautia aiheuttavat mikrobitJuotko kuollutta maitoa?

Maidon rikastaminen kalsiumilla — onko siinä järkeä?

Maitotauti on homogenoidun maidon aiheuttama "oireyhtymä", jonka oireita ovat mm. erilaiset vatsavaivat, närästys, ihottuma, niveloireet ja astmatyyppiset ongelmat.


Vatsavaivoja? Atopiaa? Homogenoitu maito?

Maidosta on tullut terveysriski!

Suomi juo stressatun lehmän maitoa – ”Immuunijärjestelmälle tehokkainta on äidinmaito”

Olemme lapsesta saakka oppineet, että maito on terveellistä. Maito on kuulunut suomalaiseen ruokakulttuuriin eikä sen terveellisyyttä ole suuresti kyseenalaistettu.
Meijeriteollisuus on luonut myytin, jonka mukaan pastöroitujen maitotuotteiden (kuten maidon ja juuston) nauttiminen lisäisi kalsiumpitoisuuksia. Tämä on kuitenkin täysin väärä tieto. Pastörointiprosessi luo vain kalsiumkarbonaattia, jolla ei ole mitään keinoja päästä soluihin ilman kelatointiainetta. Tämä johtaa vain siihen, että keho ottaa tarvitsemansa kalsiumin luista ja muista kudoksista puskuroidakseen kalsiumkarbonaattia veressä. Tämä aiheuttaa todellisuudessa osteoporoosia! Pastöroitu maito ei todellakaan tee keholle hyvää.

Ongelman ydin on maidon prosessointi, joka tekee maidosta kaikkea muuta kuin terveellistä. Pastöroinnin myötä maidosta häviävät mm. lukuiset kallisarvoiset entsyymit, joita ilman maito tulee hankalaksi sulattaa. Luontaisen rasvan poistaminen maidosta puolestaan estää maidossa olevien vitamiinien ja mineraalien imeytymisen. Hormoneita ja lääkkeitä täyteen ladatut lehmät tuovat myös oman eksoottisen ja kyseenalaisen kemikaalilisänsä maitoon.
http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa/muu-maito
Elintarvikkeista maito on suurin osteoporoosin aiheuttaja.

Harvardin yliopiston 12 vuoden tutkimuksesta käy ilmi, että mukana olleesta 78000 henkilöstä ne jotka joivat maitoa kolme kertaa päivässä katkoivat reippaasti enemmän luita kun henkilöt jotka eivät juuri maitoon koskeneet.

Vaikka maito tilapäisesti nostaa luumassaa niin se tuhoaa samalla soluja jotka tuottavat luuta.

Samalla ilmeni että maito on elintarvikkeista ylivoimaisesti eniten osteoporoosille altistava.

Tutkimuksessa mainitaan myös maidon yhteys munuaiskiviin, reumaan, syöpään ja sydäntauteihin. Maidossa oleva kalsium ja fosfori ruokkii nanobakteereita jotka aiheuttavat eturauhassyöpää ja verisuonien kalkkeutumista.

Osteoporoosiahan esiintyy yleisesti ainoastaan maissa, joissa juodaan paljon maitoa. Maidon fosfori estää kalsiumin imeytymisen ja haurastuttaa luita. Fosfori-kalkki -kasaumat ovat myös vaarallisia sydämelle ja verisuonille. Ne kerrostautuvat verisuonien seiniin.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4212225/

Suomalaiset ravitsemussuositukset ja maitotuotteiden mainonta tukeutuvat vahvasti mielikuvaan, että kalsium on tärkeää luustolle osteoporoosin ehkäisemiseksi ja luuston vahvistamiseksi.

Tuoreen systemaattisen katsauksen mukaan kalsiumin saanti ruokavaliosta ei kuitenkaan ole yhteydessä luunmurtumien riskiin eikä ole näyttöä siitä, että kalsiumin saannin lisääminen vähentäisi murtumariskiä. Myös tieteellinen näyttö siitä, että kalsiumlisät vähentäisivät murtumia, on heikkoa ja ristiriitaista.

Kannattaa pitää huolta siitä, että kalsiumia saa vähintään 800 mg päivässä. Se onnistuu esimerkiksi siten, että syö päivittäin 2 dl jogurttia ja 2-3 palaa juustoa.

http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4580
Maidon ja erityisesti rasvattomien maitotuotteiden käyttö voi olla yhteydessä sydänsairaudesta johtuviin kuolemiin.

http://www.internationaljournalofcardiology.com/article/0167-5273%2894%2990242-9/abstract?cc=y
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12559541
Kalsium ja juomavesi (voisin kuvitella, että kun sitä tehostetaan vielä maidon kalsiumilla, ongelmat lisääntyvät) :
Suomalaismiehillä tehdyssä seurantatutkimuksessa juomaveden runsaalla kalsium-pitoisuudella on yhteys sepelvaltimotaudin ja sydäninfarktien kehittymiseen. Tämä erityisesti suhteessa magnesiumiin. Sen sijaan, että meille tuputetaan väkisin maitoa ja kalsiumlisiä, tulisi keskittyä siihen, että saamme rittävästi magnesiumia ja että kalsiumin ja magnesiumin suhde on hyvä.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1459927/
Jogurteissa on ilmeisesti runsaasti asetaldehydejä:

http://www.biohithealthcare.com/fi/laboratoriopalvelut/asetaldehydin-maaritys-elintarvikkeista/tuloksia-asetaldehydipitoisuuksien-mittauksista-jogurtit-ja-oluet
Pari uutta mielenkiintoista tutkimusta liittyen A1/A2 maidon eroihin ja kasomorfiineihin:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24166511
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24986816

Lähde: https://www.facebook.com/Olli.Sovijarvi?fref=nf


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Valiolla ja Arlalla on myös homogenoimattomia maitotuotteita!


http://www.arla.fi/tuotteet/tuotteet-ja-tuotemerkit/homogenoimattomat-tuotteet/


http://www.valio.fi/tuotteet/haku/?ominaisuudet=homogenoimaton

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Maito on täysin korvattavissa ruuanlaitossa!

Kasvijuomia kannattaa tehdä itse kotona  laadukkaista luomuaineksista (hiutaleita + vettä = juoma) sauvasekoittimella tai blenderillä.  On todella helppoa, halpaa ja nopeaa. Kaupassa teolliset kasvijuomat maksaa n. 2 e / litra, kun itse tehtynä maksaa sentin litra, jos sitäkään. Esim. 2 kiloa luomukauraa maksaa pari euroa. Mantelin (Sallinen myy jauhetta isossa pussissa) kalsiumin imeytymiskyky on huippuluokkaa, parempaa kuin esimerkiksi lehmänmaidolla. Teolliset kasvijuomat ovat 90 % vettä ja loput valmisteesta riippuen viljaa, rypsiöljyä, lisättyä sokeria, karrageenia, lisäaineita, lisättyjä vitamiineja jne...

Nestemäisissä matalan viskositeetin kaurajuomissa kauraa on vahvasti entsymaattisesti pilkottu, jotta tuote saadaan juotavaan muotoon. Tässä prosessissa pilkotaan myös betaglukaania, joka yleensä tuo voimakkaasti viskositeettia.Pikainen kaurajuoma

1 litra vettä
2 dl luomukaurahiutaleita

Aineet sekoitetaan tehokkaan blenderin kanssa sekaisin.


http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa/muu-maito
 


http://www.terapiakokkausta.fi/kauramaito/https://blogit.terve.fi/pilketta/itse-tehty-kauramaito/
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalsiumia muusta ruuasta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________
                                     
  Ravinnon merkitys!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinteet purkista vai lautaselta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________