Lääkärit ovat nykyisin pelkkiä pilleriautomaatteja, kiitos Käypähoito-ohjeiden, jotka laaditaan yhteistyössä lääketeollisuuden kanssa. Ei riippumattomien tutkijoiden, kuten kuuluisi.

Meille kerrotaan, että likipitäen jokaiseen tuntemukseen ja vaivaan on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Ja ilolla me ne otamme vastaan: ratkaisu on helppo, nielaistaan pilleri ja jätetään kaikki kipeät ja vaivalloiset muutokset tekemättä. Tai otetaan pilleri siinä vakaassa uskossa, että esim. kolesterolilääkkeen, särkylääkkeen, verenpainelääkkeen, happosalpaajan ja lukemattomien mielialalääkkeiden ansiosta sairastumista ei ole. Lääketeollisuus tästä kehityksestä on toki mielissään; vakavien sairauksien todella tarpeelliset lääkitykset eivät ole läheskään niin tuottoisia kuin ihmisten peloilla ja ahdistuksella saatu voitto.Käypä hoito. Korruptiota vai ammatillista verkottumista?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/erikakeski-korhonen/kaypa-hoito-korruptiota-vai-ammatillista-verkottumista/


_________________________________________________________________________________________________________________________________


Tieto ei ole vapaata, kun puhutaan lääkkeistä. Lääketutkimukset ovat lääketehtaiden tekemiä. Täten heillä on oikeus sensuroida lopputuloksista epämieluisa tieto. Esimerkiksi puolueetonta tutkimusta masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeiden todellisista hyödyistä ja haitoista ei ole tehty. Esimerkiksi masennuslääkkeiden tehoa ei voida todistaa, sillä serotoniinin mielialaa kohottavaa vaikutusta ei voida mitata. Sen sijaan masennuslääkkeiden käytöstä paljastuu yhä enemmän haittavaikutuksia, eikä niistä tiedetä kuin jäävuoren huippu. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 12–18-vuotiaista suomalaisnuorista yli 85 000 sai vuonna 2017 jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

Tätä nykyä yli miljoona suomalaista syö joko masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja/tai unilääkkeitä. Kuitenkin näiden lääkkeiden teho ja vaikuttavuus on vaatimatonta. Mielikuva lääkkeiden tehosta perustuu suureen julkaisuharhaan (publication bias). Kun lääketehtaat julkaisevat vain myönteiset tutkimustulokset, saadaan luotua mielikuva tehokkaasta lääkkeestä.


Näin suomalaiset popsivat lääkkeitä (joista saatu Kela-korvauksia) vuonna 2016:
http://www.terve.fi/terveydenhuolto/suomen-10-kulutetuinta-ja-myydyinta-laakettaKontrollin menettäminen omaan elämään on nopein tie lannistumiseen. Riippuvuus palvelee vain yhtä mestaria: lääkeyhtiötä. Aito kiinnostus ja panostus toiseen ihmiseen, terveyden ja hyvinvoinnin palauttaminen, ei synny kiinnostuksesta myydä jokin tuote tai oman aseman tehostamisesta. Se syntyy halusta olla avuksi, mikä on joillekin [alan ammattilaisille] vierasta.

https://yle.fi/uutiset/3-6637469

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Sisällysluettelo!

Unettomuuden luonnonmukainen hoito!
Skitsofrenia!
Mielen ongelmien hoito liian lääkekeskeistä!
Masennuksen luontainen hoito!
D-vitamiinin puutos ja masennus!
Kalan Omega-3 rasvahapot!
Kasviöljyjen rasvahapot ja prosessoitu kasviöljy!
Liikunta on mahtava masennuslääke!
ADHD ja ADD sairauksien ravitsemushoito!
Kofeiini yliherkkyys!
Sosiaalisten tilanteiden pelko!
Yliherkkyys hajusteille!
Eroon paniikkihäiriöstä!
Eroon ahdistuksesta!
Eroon stressistä!
Suolisto, ihmisen toiset aivot!
Ravinnon merkitys!
Lääketeollisuus!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Unettomuuden luonnonmukainen hoito!


Varmista, että et sairasta uniapneaa!

Hanki makuuhuoneeseen valoa läpäisemättömät verhot.

Sammuta kaikki elektroniset laitteet ajoissa ja varsinkin langattomat laitteet.

Panosta kunnon sänkyyn ja luonnonmukaisiin vuodevaatteisiin esim. villa, puuvilla, silkki, untuva jne...

Nuku yksin, jotta petikaveri ei häiritse untasi.Unen kemia
https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2008/3/duo97022
Sössiikö stressi unen?
http://www.kristianekstrom.com/blogi/kristianekstrom/miten-stressi-vaikuttaa-uneen-ja-sen-tehoonUnettomuuden hoidon yksinkertainen ohje:
http://muutoksenblogi.blogspot.fi/2013/09/unettomuuden-hoidon-yksinkertainen-ohje.html


Pieni unikäsikirja
http://muutoksenblogi.blogspot.fi/2011/10/pieni-unikasikirja.html
Luonnollisesti parempaan uneen melatoniinilla!
http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml

Unen biohakkerointi!

http://biohakkerit.fi/files/2013/12/biohakkerin_kasikirja_ebook-jakelu.pdfPsykologiset hoitomuodot tehoavat unettomuuteen - 70-80 prosenttia hyötyy!
http://www.iltalehti.fi/terveys/201704032200095942_tr.shtmlUnettoman kehossa on yksi iso ongelma, ja se pitää purkaa – Tämä laaja tiedeartikkeli avaa unettomuuden syitä ja kertoo, missä on hyvän unen avain
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005908575.htmlSyvän unen optimointi ja biohakkerointi: kokonaisvaltainen katsaus unen laadun ja syvän unen parantamiseen
https://biohakkerit.fi/2019/04/10/syvan-unen-optimointi-ja-biohakkerointi-kokonaisvaltainen-katsaus-unen-laadun-ja-syvan-unen-parantamiseen/Paluu tämän sivun alkuun

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Skitsofrenia ja D-vitamiini!

Skitsofrenia on yleensä nuorella aikuisiällä alkava vakava, psykoosiksi luokiteltu mielenterveyden häiriö. Se on yksi vaikeimmista ja haastavimmista mielen sairauksista. Skitsofrenia on psykoosisairauksista yleisimpiä. Suomessa skitsofreniaan sairastuneita on noin prosentti väestöstä eli reilut 50 000 henkilöä.

Australialaisen Queenslandin skitsofreniatutkimuskeskuksen tutkija John McGrath ja neurobiologi Alan Mackay-Sim ovat löytäneet yllättävän yhteyden skitsofrenia-alttiuden ja sikiöaikaisen D-vitamiinin puutteen välillä. McGrath havaitsi tutkimuksessaan, että Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuri osa skitsofreniaa sairastavista oli syntynyt keväällä. D-vitamiinia muodostuu ihossa auringonvalon vaikutuksesta kesällä keskipäivällä, joten talvella äidin ja sikiön D-vitamiinin saanti oli liian vähäistä.

Suomalainen syntymäkohorttitutkimus vuodelta 2004, jossa  50µg  D-vitamiinilisä ensimmäisen elinvuoden aikana vähensi poikalapsilla skitsofrenian todennäköisyyden alle neljäsosaan (RR=0.23):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14984883


Ja tästähän ei ravitsemussuosituksissa mainita mitään. Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille!

D-vitamiinin puute on Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. Suomessa paljas iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä. Talvella D-vitamiinia ei saa lainkaan auringosta. Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50 µg ja yli 10-vuotiaalle 100 µg.
Lisää aiheesta:

Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi. Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 75 nmol/l ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 50 nmol/l. D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna. Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 45 nmol/l, kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 25 nmol/l.
Viljat pois:
Korvatulehdus, akne, atooppinen ihottuma, syöpä, astma, likinäköisyys, diabetes, nivelreuma, MS-tauti, epilepsia, dementia, skitsofrenia, masennus, nokkosrokko, osteoporoosi jne...
vljat.htm 
Alhaiset D-vitamiinitasot altistavat itsemurhille!
http://www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-psychiatry/201301/suicide-and-vitamin-d

Psykoosin ennakko-oireiden tunnistamiseen on kiinnitettävä huomiota skitsofrenian puhkeamisen ehkäisemiseksi. Lääkityksellä ja psykoterapialla sekä omega-3-rasvahapoilla ja riittävällä D-vitamiinilla voidaan siirtää taudin puhkeamista ja vähentää oireita. Asiantuntijaryhmä on päivittänyt skitsofrenian Käypä hoito -suositusta.
STT, Helsinki
Kalaöljyt vähentävät merkittävästi psykoosin ja skitsofrenian riskiä korkean riskin nuorilla ihmisillä, osoittaa plasebokontrolloitu tutkimus. Teini-ikäisillä ja nuorilla aikuisilla, jotka käyttivät 700 mg EPA:a ja 480 mg DHA:ta sisältävää kalaöljylisää 3 kuukauden ajan, oli huomattavasti pienempi riski joutua psykoosiin seuraavien yhdeksän kuukauden aikana.

Näitä kalaöljylisää saaneita tutkittavia seurattiin myös jatkotutkimuksessa lähes 7 vuoden ajan. Jatkotutkimuksessa havaittiin, että aiemmin 3 kuukauden ajan kalaöljylisää saaneiden psykoosiriski oli tässä pidemmässäkin seurannassa huomattavasti pienempi kuin plasebovalmistetta käyttäneiden. Kalaöljylisää käyttäneistä vain 10 prosenttia joutui psykoosiin, kun plaseboryhmässä psykoosiin meni 40 prosenttia tutkittavista.

Kalaöljyjen hämmästyttävän hyvä vaikutus johtunee siitä, että aivot ovat teini-iässä ja nuorella aikuisiällä vielä kehitysvaiheessa. Kalaöljyt voivat tukea aivojen hyvää kehitystä myös korkean psykoosiriskin nuorilla ihmisillä.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/691021247708782

Uusi tanskalaistutkimus havaitsi, että syntyvän lapsen D-vitamiinin puutos oli yhteydessä 44 % korkeampaan riskiin sairastua skitsofreniaan aikuisena.
https://www.sciencealert.com/scientists-have-found-a-link-between-vitamin-d-in-the-womb-and-schizophrenia


Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Mielen ongelmien hoito liian lääkekeskeistä!


Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä. Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä haittavaikutuksia. Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat lääketehtaat. Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

Vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. mm. D-vitamiini ja kalan Omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa.

Aivot ovat n. 80% rasvaa ja tarvitsevat hyviä rasvahappoja toimiakseen optimaalisesti.

Serotoniinista jopa 90% syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista. Aivoissa on lymfasuonia myös. Vääränlainen bakteerikanta suolistossa häiritsee välittäjäaineiden muodostusta ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia aivojen toimintaan ja samoin yliaktivoi immuunipuolustusta, joka on esim. diabeteksen , astman ja reuman taustalla.
Potilaanlääkärilehti julkaisi kirjoituksen liittyen niin kutsuttuihin masennuslääkkeisiin. Aiheena on "masennuslääkkeen" valinta. UUTISET 15.11.2015 - Miten masennuslääke valitaan

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/miten-masennuslaake-valitaan/#.Vkheu2FhnyE

Masentuneisuuden mittaaminen on hankalaa, koska käytännössä jokainen meistä on enemmän tai vähemmän surullinen elämänsä eri aikoina. Harva elämästä ilman kyyneleitä selviää. Ihmisten masentuneisuuteen tai toivottomuuteen vaikuttavat ennen kaikkea sosiaaliset tekijät; työttömyys, sosiaaliset suhteet, tulevaisuuden näkymät, terveyden tila ja niin edespäin. Masentuneisuuden mittaaminen BDI- tai vastaavin mittarein on keinotekoista, koska asteikko ei kerro siitä miksi, kuinka pitkään ja usein henkilö on masentunut. Suosittelen suhtautumaan skeptisesti mediassa kuin virallisissa lähteissä esitettyihin lausuntoihin tässä asiassa.

Valitettavasti virallisilla tahoilla on tapana antaa harhaanjohtava kuva kansalaisille itsemurhasta ilmiönä ja tekona. Itsemurha esitetään masennus nimisen sairauden oireena samalla tavalla vertaamalla kuin yskä on influenssan oire. Itsensä tappaminen eli itsemurha on kuitenkin teko siinä missä naimisiin menokin. Puhua itsemurhasta masennus sairauden oireena on samanlainen semanttinen hämäys kuin puhua naimisiinmenosta onnellisuus nimisen sairauden oireena. Masennus ei ole sairaus sen enempää kuin onnellisuuskaan. Itsemurha ja naimisiinmeno ovat tekoja ja itsemurha aina oma päätös.

Jutussa väitetään masennuksen lääkehoidon kehittyneen 90-luvusta alkaen. Tämä ei pidä paikkaansa millään mittarilla mitattuna. SSRI-aineet ja vastaavat "lääkkeet" ovat eläköittäneet ennennäkemättömän määrän kansalaisia niin Suomessa kuin muuallakin, missä niiden käyttö on yleistynyt. Kuten Irving Kirsch ja kumppanit ovat osoittaneet, "masennuslääkkeen" valinnallakaan ei ole vaikutusta asiaan. Ihmiset toki metabolisoivat aineita eri tavalla, mikä voi vaikuttaa merkittävästi saatavan reaktioon, mutta oli reaktio mikä tahansa ei sillä saada kehitystä ihmisten toiminta- ja työkykyyn, elämänlaadusta ja onnellisuudesta puhumattakaan.

SSRI-aineet eivät korjaa mitään vikaa aivojen kemioissa. Päinvastoin, ne aiheuttavat epänormaaleja tiloja. Aine ainoastaan lamaa tunteita, joista masentuneisuus, suru, onnettomuus, ahdistus ovat muutamia. Siksi lääkärit ja psykiatrit sanovat, että ne leikkaavat tunteita ylä- ja alapäästä. Kaikki tunteet surusta onneen laimenevat. Jos SSRI:t vaikuttaisivat spesifisti oletetun sairauden etiologiaan eli masennuksen kohdalla usein kuviteltuun serotoniinvajeeseen, katoaisi masennus käytön myötä. Näin ei käy. SSRI-aineiden vaikutukset on helpointa ymmärtää huumausaineina, joita ne todellisuudessa ovat.

Seuraavaksi jutussa puhutaan milloin "lääkehoitoa" tulisi käyttää. Mitään aineita ei ole syytä käyttää elämän tuskaan yhtään sen enempää kuin muitakaan huumeita. Muistakaamme, että kaikkien "psyykenlääkkeiden" käyttö perustuu samalla periaatteelle kuin laittomien huumausaineiden käyttö pahan mielen hukuttamiseksi. Irving Kirsch on varsin aukottomasti osoittanut, että keskitason ja lievähköön suruun tai masentuneisuuteen

SSRI:stä ei ole apua. Haitat terveydelle ovat merkittävät. Edes äärimmäiseen masentuneisuuteen niillä on pienehkö vaikutus. Psyykkinen tuska vaihdetaan tunteettomuuteen ja usein toimintakyvyttömyyteen. Masennuslääkkeisiin sitoutuvat harvat, koska vaikutukset koetaan negatiivisina hyötyihin nähden, mikä ei yllätä.

SSRI-aineita ei tulisi käyttää raskauden aikana kohonneen sikiövaurio riskin vuoksi. Myöhemmin havaittavista kehityshäiriöistä ei ole edes tietoa. Mielestäni on vastuutonta antaa naisille virheellinen kuva aineiden turvallisuudesta.

"Masennuslääkkeet" lisäävät itsemurhia, yleensä ottaen ne heikentävät elämänlaatua ja toimintakykyä ja voivat aiheuttaa nopeastikin todellisia sairauksia, kuten aivovaurioita. Itsemurhien esto ei pitäisi olla tärkein asia poliittisia päätöksiä tehtäessä. Tärkeämpää on katsoa isoa kuvaa ja olla ennen kaikkea rehellinen potentiaalisille käyttäjille aineiden todellisesta luonteesta, mahdollisuuksista ja riskeistä.

"Sähköhoito" eli sähköshokki perustuu suoraan aivojen vaurioittamiseen, joten sen suositteleminen kenellekään ilman rehellistä tiedotusta on eettisesti erittäin röyhkeää, vastuutonta ja lähentelee suorastaan rikollista toimintaa. On surullista, että niin harva tietää, mistä toimenpiteessä on todellisuudessa kysymys.

Masennus ei ole "kansansairaus" vaan kuten jo aikaisemmin mainittua, normaali tunne niin kuin kaikki muutkin tuntemukset, positiiviset ja negatiiviset, mitä ihmisinä koemme elämämme aikana.

Psykiatri: Masennuslääkkeillä voi olla vaarallisia haittavaikutuksia!
https://yle.fi/uutiset/3-6173100
Jopa 95,6 prosenttia masennuslääkkeitä käyttävistä miehistä ja 97,9 prosenttia niitä käyttävistä naisista kärsii jonkinasteisesta seksuaalielämän häiriöstä. Erektiohäiriöt ja seksuaalinen haluttomuus ovat tavanomaisimpia vaivoja. Ongelma on se, että vaiva on monella pitkäaikainen ja jopa pysyvä, vaikka lääkitys lopetettaisiin.Nuoria tappajia yhdistää lääke – laukaisi vihan?
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ss-nuoria-tappajia-yhdistaa-laake-laukaisi-vihan/1904126#gs.urvxxnMedikalisaatio tekee meistä kaikista sairaita!
http://yle.fi/vintti/yle.fi/akuutti/arkisto2005/181005_d.htmLääkkeet eivät poista masennuksen syitä!
http://aijaa.com/mM7dzKMasennuslääkkeet eivät auta masentunutta potilasta.
http://aijaa.com/F2ocMFMasennus on tila, joka paranee tutkimusten mukaan hyvin monenlaisilla keinoilla ja usein myös itsestään, ilman haittavaikutuksia runsaasti aiheuttavilla lääkkeillä.
http://aijaa.com/aiUrL3Luulisi, että jos lääkkeet olisivat tehokkaita, ihmiset paranisivat niillä. Kun masennuslääkkeet tulivat markkinoille, osa tutkijoista oli sitä mieltä, että ne altistavat masennuksen uusiutumiselle ja masennus muuttuu krooniseksi. Niin kävi.

Ajattelemme, että lääkkeen täytyy tehdä hyvää, koska ei se muuten olisi lääke. Masennuslääkkeiden sijaan voisi puhua psykoaktiivisista riippuvuutta aiheuttavista ja sukupuolista kykyä lamauttavista aineista, joilla voi olla joissakin harvoissa tapauksissa mielialaa nostava vaikutus.
http://www.iltalehti.fi/terveys/2014081718579420_tr.shtmlTorniossa mielenterveyshoito toimii. Ravinnosta ja ravintolisistä, joilla korjataan ravintoainepuutokset, jotka aiheuttavat myös aivojen toimintahäiriöitä ei saa kuitenkaan sellaisia voittoja kuin uusista synteettisistä lääkkeistä, joita lääketehtaat kehittelevät.
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1355546346268
Piilotettu kansansairaus: SSRI-riippuvuus

Viime viikkoina on mediassa ollut paljon asiaa lääkkeiden haitoista. Ongelmia käsitellään valitettavasti yksittäistapauksina. Todellisuudessa koko lääkehoidon järjestelmä, johon suuresti luotamme, on rikki. Lääkärien taydennyskoulutuksesta vastaavat lääkeyhtiöt.

http://akukopakkala.fi/piilotettu-kansansairaus-ssri-riippuvuus/Vuonna 2014 yli puoli miljoonaa suomalaista söi psykoosi- ja neuroosilääkkeitä sekä unilääkkeitä. Myös masennuslääkkeillä ja keskushermostoa stimuloivilla lääkkeillä oli niin ikään yli puoli miljoonaa käyttäjää, selviää Kelan tilastoista.

Serotoniini eli 5-hydroksi-tryptamiini on verihiutaleista vapautuva ja verisuonia supistava kudoshormoni sekä aivojen välittäjäaine. Keskushermoston serotoniinipitoisuuksia nostavia SSRI-lääkkeitä käytetään nykyään yleisesti masennuksen hoitoon.

1950-luvulla havaittiin aivojen serotoniinipitoisuutta lisäävien tulehduslääkkeiden käyttäjien toipuvan joskus masennuksesta.

Siitä syntyi teoria, että masennus johtui serotoniinin puutteesta. Samalla virheellisellä logiikalla voisi sosiaalista estyneisyyttä pitää seurauksena kroonisesta alkoholinpuutteesta.

Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.

http://www.iltalehti.fi/mieli/2015051719710238_md.shtmlMasennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.
 
Nämä asiat ja moni muu seikka selviää psykologi Aku Kopakkalan kirjasta "Masennus - suuri serotoniinihuijaus", jonka julkistamistilaisuudessa vieraili myös turpaduunari.

http://turpaduunari.fi/suuri-serotoniinihuijaus/Lisää Pirii lapsille!! Arvoisat pirilääkittyjen lasten vanhemmat. Kun tapaatte seuraavan kerran lapsenne laillistetun huumediilerin (lääkäri) suosittelen seuraavaa. Kysykää "lääkkeen" turvallisuudesta ja heti kun olette saaneet lääkärin vannomaan että on turvallista syöttää 3v+ nuorelle "piriä" pyytäkää painoon suhteutettuna lapsenne annos itselle edes kolmeksi päiväksi ja vetää sitä piriä 3pvä ja sitten lopettakaa. Tämä antaa teille mahdollisuuden arvioida miten pitkässä juoksussa lapsellenne todennäköisesti tulee käymään.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/22/yha-useampi-lapsi-syo-psyykenlaakkeitaAKU KOPAKKALAN KOTISIVU

http://akukopakkala.fi/

Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Masennuksen luontainen hoito!


Mineraalien puute ja psykiatriset sairaudet (ADHD ja masennus)!
http://valtsuhealth.blogspot.com/2012/01/mineraalit-ja-psykiatriset-sairaudet-ja.htmlMäkikuisma vaikean masennuksen hoidossa yhtä tehokas kuin masennuslääkkeet!
http://ruohikolla.blogspot.com/2008/12/mkikuisma-vaikean-masennuksen-hoidossa.htmlMasennusta ja univaikeuksia voi hoitaa serotoniinin esiasteella, 5- hydroksitryptofaanilla, 5-HTP:llä, joka ei tee mitään väkisin, mutta helpottaa serotoniinin tuottoa ja auttaa masennuksen hallinnassa. 5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa ravintolisänä masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.

 

Viljat pois!   Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni.  Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy.
Masennuksen hoito elinehtoisin menetelmin!
http://sundqvist.blogspot.com/2012/05/masennuksen-hoito-elinehtoisin.html
Ruoka ja mieli
https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/hyvaa-tuulta-ravinnosta
Folaatista apua masennukseen: Folaatin aktiivisesta muodosta, L-metyylifolaatista on merkittävää apua vaikeasta masennuksesta kärsiville potilaille, joille tavalliset masennuslääkkeet eivät tehoa. Asia selvisi Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa. Tutkimuksissa on havaittu, että riittävä folaatin määrä veressä suojaa masennukselta. Folaatilla tiedetään olevan tärkeä tehtävä hermovälittäjäaineiden synteesissä.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23212058

Masennuksen ja aivojen itsehoito.
http://muutoksenblogi.blogspot.com/2011/02/masennuksen-itsehoito.html
Kirjoita koko elämäntarinasi aloittamalla lapsuudestasi eli siitä alkaen, mistä muistat. Kirjoita niin hyvät kuin huonot asiat. Ihan kaikki.
Kirjoitusterapiasta on pitkäaikaista kokemusta ja tieteellistä näyttöä.  Ja sen kirjoituksen voi antaa terapeutille, niin hän löytää syyn pahaan oloon ja sitten paraneminen voi alkaa.

Myös päiväkirjan pitäminen voi olla yksi tehokkaimmista keinoista selvitä mielialahäiriöistä. Tunteiden vuodattaminen paperille on hyvin puhdistava kokemus ja erityisen hyödyllinen keino silloin, kun on vaikea ilmaista itseään sanoin.

Kirjoitusterapiasta on pitkäaikaista kokemusta ja tieteellistä näyttöä. Hyvistä asioista kirjoittaminen parantaa mielialaa. Kokeile muitakin harrastuksia.
Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi keskusteluterapiaa ongelmiisi.
On niin paljon keinoja parantua!

- psykodynaaminen psykoterapia
- kognitiivis-analyyttinen psykoterapia
- psykofyysinen psykoterapia
- kuvataideterapia
- hahmoterapia
- toimintaterapia
- perheterapia
- vertaistukiryhmät
- meditaatio
- akupunktio
- kirjallisuus
- kirjoittaminen
- piirtäminen
- ruokavalio
- ravintolisät
- musiikki
- ystävät
- perhe
- luonto
- eläimet
- taide
- käsityöt
- rukoilu
- jneMASENNUS kiinalaisen ja länsimaisen lääketieteen silmin!
http://www.elinahytonen.fi/2011/08/masennus-kiinalaisen-ja-lansimaisen-laaketieteen-silmin/
Tupakoinnin lopettaminen lievittää psykiatrisia oireita lääkehoidon veroisesti!
https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/tupakoinnin-lopettaminen-lievittaa-psykiatrisia-oireita-laakehoidon-veroisesti/Hoitamaton uniapnea aiheuttaa päiväväsymystä, masennusta, lihaskipuja jne...
Kaikille avoin masennuksen omahoito-ohjelma verkossa!


Omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta, ja työkaluja siitä selviytymiseen. Käyttäjä voi käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat hyödyllisiltä. Ohjelmaa voi käyttää itsenäisesti, tai hyödyntää sitä jo olemassa olevan tuen/hoidon tukena. Ohjelmaa voi käyttää vaikka ei olisikaan masennuksen diagnoosia.

Masennuksen omahoito-ohjelmassa käytetyt menetelmät perustuvat tutkittuun tietoon ja ohjelman tekemisessä on ollut mukana koulutettuja kokemusasiantuntijoita.
https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/masennuksen_omahoito/pages/default.aspx

Tieteellisten tutkimustulosten mukaan tietoisen läsnäolon harjoittaminen lievittää monia psyykkisiä ongelmia, stressiä ja stressiperäisiä sairauksia.

Tietoinen läsnäolo vahvistaa hyvinvointia. Suomen Mielenterveysseura tarjoaa asiantuntijoiden laatimia tietoisen läsnäolon harjoituksia ilmaiseksi verkossa.

Tietoisen läsnäolon harjoitukset alentavat tutkimusten mukaan stressiä, ahdistusta ja masennuksen oireita. Tietoisuustaidot vähentävät merkittävästi häiritseviä ja murehtivia ajatuksia, sanoo erityispsykologi, projektipäällikkö Maarit Lassander Mielenterveysseurasta.

Tietoisen läsnäolon harjoitukset vaikuttavat myönteisesti oppimiseen, keskittymiseen, luovuuteen ja hyvinvointiin. Ne vaikuttavat itsetuntemukseen ja itsetuntoon, tyytyväisyyteen elämään ja myötätuntoon toisia kohtaan.

Tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo viittaa tuomitsemattomaan tietoisuuden tilaan. Harjoituksissa huomio kiinnittyy hetkessä ilmeneviin aistikokemuksiin.
http://www.mielenterveysseura.fi/harjoitukset
Hyviä vinkkejä,miten nostaa luonnollisesti serotoniinitasoja!
http://reset.me/story/15-serotonin-supplements-to-boost-your-mood-naturally/
Masennuksen yleisin syy ovat lapsuuden haitalliset kokemukset – asiantuntija kertoo, miten masennusta tulisi ennaltaehkäistä!
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1449721262361
B3-vitamiinin, B6-vitamiinin ja/tai B12-vitamiinin puute voi aiheuttaa masennusta? Näiden puutteiden korjaaminen voi helpottaa masennuksen oireita, ja on näyttöä siitäkin, että näiden vitamiinien käyttö voi parantaa masennuslääkkeiden tehoa. Lisäksi koostetutkimustasolla on havaittu, että sellaisten monivitamiinien käytöllä, joiden B-vitamiinien määrät ovat runsaita, on suotuisampia vaikutuksia mielialaan. B-vitamiineja on suositeltavaa käyttää yhdistelmävalmisteina, joissa on kaikkia B-vitamiineja.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4772032/
Jälleen uusi tutkimus osoittaa, että kurkumiini auttaa vakavassa masennuksessa. Tässä tutkimuksessa kurkumiinia käytetiin joko yksin tai yhdessä sahramin kanssa. Kurkumiini oli tehokas niin yksin käytettynä kuin sahraminkin kanssa.

Uusi havainto oli, että kurkumiini oli annoksella 250 mg kahdesti päivässä yhtä tehokas kuin annoksella 500 mg kahdesti päivässä. Kurkumiini oli tutkimuksessa plaseboa parempi neljän viikon hoidon jälkeen. Koko tutkimuksen kesto oli 12 viikkoa.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/898715010272737
Mielen ja kehon harjoitteita yhdistämällä voitiin vähentää masennuksen oireita jopa 40 prosentilla kahdessa kuukaudessa.
http://www.nature.com/tp/journal/v6/n2/full/tp2015225a.html
Ruokavaliohoito tehoaa masennukseen. Suositusten mukaiseen, Välimeren ruokavalioon ohjattujen potilaiden vointi parani huomattavasti seurantaryhmää (jotka saivat vastaavan määrän tukikeskustelua) enemmän.
http://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-017-0791-y

Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

D-vitamiinin puutos ja masennus!

D-vitamiininpuutos on masentuneilla muuta väestöä yleisempää!
Meta-analyysissä (31 424 koehenkilöä) havaittiin, että masentuneiden D-vitamiiniarvot olivat merkittävästi pienemmät kuin muilla. Lisäksi ilmeni, että mitä pienemmät nämä arvot olivat, sitä voimakkaampi oli yhteys masennukseen. Emme vielä tiedä, lisääkö D-vitamiininpuutos riskiä sairastua masennukseen vai käyttävätkö masentuneet muuta väestöä vähemmän D-vitamiinilisää. D-vitamiinin käyttöä kannattaa joka tapauksessa kysyä erityisesti masentuneelta potilaalta, ja häntä on hyvä muistuttaa D-vitamiinin riittävästä tarpeesta. (Anglin ym. BJP 2013:202;100-107; doi:10.1192/ bjp.bp.111.106666)
Duodecim 2013;129:337New systematic review suggests a relationship between vitamin D and depression
http://www.thementalelf.net/mental-health-conditions/depression/guest-blog-new-systematic-review-suggests-a-relationship-between-vitamin-d-and-depression/Average intake observed to produce noted serum levels in adults in IU/lb.
http://grassrootshealth.net/media/images/chart-serum-level-intake-5-by-3-ngmla-both-charts-single.pdfAssociation Between Low Serum 25-Hydroxyvitamin D and Depression in a Large Sample of Healthy Adults: The Cooper Center Longitudinal Study:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3202994/

1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY  (kansainvälinen yksikkö)

10 ng/ml  = 25 nmol/L

50 ng/ml = 125 nmol/LMitä vähemmän veressä on D-vitamiinia, sitä enemmän on ahdistusta, masennusta, paniikkihäiriötä ja pelkotiloja, ilmenee tohtori Elina Hyppösen työryhmän (University College of London) tutkimuksesta. Se vahvistaa käsitystä, jonka mukaan S-D-25:n tulee olla viitearvojen puitteissa (75–150 nmol/l). Se voi edellyttää jopa 100–150 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä. Suomessa D-vitamiinin viranomaissuositus on liian pieni ja se on omiaan aiheuttamaan sairastumista ja ennenaikaista eläköitymistä.Low levels of vitamin D may be associated with an increased risk of depression in mid-life, says a new study from University College London in the UK.
http://www.nutraingredients.com/Research/Are-vitamin-D-levels-linked-to-mental-healthUudessa suurehkossa poikkileikkaustutkimuksessa matalat D-vitamiinitasot yhdistyivät suurempaan masennuksen riskiin japanilaisilla metallityöläisillä. Työläisillä, joiden D-vitamiinitaso oli vähintään 75 nmol/l, oli 30 prosenttia pienempi masennuksen riski verrattuna työntekijöihin, joiden D-vitamiinitaso oli alle 50 nmol/l. Tulokset oli vakioitu monien tekijöiden, mm. vapaa-ajan liikunnan ja vuorotyön suhteen, joten erot niissä eivät selitä havaittua tulosta.
http://jn.nutrition.org/content/145/3/541.abstract?etoc


Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalan Omega-3 rasvahapot!

DHA (Dokosaheksaeenihappo), C22:6n-3. On pitkäketjuinen Omega-3-rasvahappo, joka on elimistölle välttämätön. DHA:a saa rasvaisesta kalasta tai siitä valmistetusta kalaöljystä sekä mikro- ja/tai merilevävalmisteesta.

EPA (Eikosapentaeenihappo), C20:5n-3. On pitkäketjuinen Omega-3-rasvahappo, joka on elimistölle välttämätön. EPA:a saa rasvaisesta kalasta tai siitä valmistetusta kalaöljystä sekä mikro- ja/tai merilevävalmisteesta.


Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä. Verikokeiden perusteella useiden suomalaisten Omega-6 ja Omega-3 rasvahappojen suhde on 20:1, siis voimakkaasti tulehdusta lisäävä. Optimaalinen olisi 2:1.


Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä keskushermostolle, aivoille, kokonaisterveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Ne vaikuttavat sydämen, ihon, verisuonien, aivojen, kudosten, elinten, rauhasten – itse asiassa, jokaisen solun toimintaan. Ne ovat mm. osa solukalvon rakennetta ja pitävät solukalvon joustavana ja estävät haitallisia aineita pääsemästä solun sisään. Solukalvon toimiessaan normaalisti solu laskee ulos “kuona-aineet” ja pitää sisällään tarvittavan määrän nestettä sekä ravintoaineita toimiakseen hyvin. Mikäli solukalvo ei toimi optimaalisesti se estää soluja kommunikoimasta keskenään. Tämä altistaa sairauksille, hidastuneelle paranemiselle, tulehduksille ja vaikuttaa jopa geenien toimintaan.Kalan Omega-3 rasvahappoja (EPA ja DHA)  pidetään tutkimusten mukaan kiistattomasti terveyttä edistävänä. PubMed - tietokannassa löytyy tällä hetkellä yli 20 000 tutkimusta ko. aiheesta.Omega-3-rasvahappojen vaikutusta masennuksen hoidossa on tutkittu tieteellisissä kaksoissokkokokeissa jo yli 10 vuotta. Eri maista julkaistut tutkimukset ja tapausselostukset viittaavat siihen, että Omega-3-rasvahapot ovat antidepressiivisiä ja antipsykoottisia. Villiä kalaa vähintään 4 kertaa viikossa olisi hyvä valinta, mutta jos ei syö riittävästi kalaa, niin ravintolisänä täytyy syödä laadukasta Omega-3 valmistetta.
Kalan Omega-3-rasvahapot vähentävät kuolleisuutta enemmän kuin statiinit!
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=486503"Alpha Omega Trialissa pieniannoksinen kalaöljy (yhteensä 400 mg EPA:a ja DHA:ta) ja 2 grammaa alfalinoleenihappoa PUOLITTI sydäntapausten määrän niillä sydänpotilailla, jotka EIVÄT käyttäneet statiinilääkitystä (HR 0.46). Statiinilääkitystä käyttäneillä omega-3-rasvoista EI ollut hyötyä tässä tutkimuksessa. Se herättääkin kysymyksen, tulisiko sydänpotilaiden käyttää mieluummin kalaöljyjä ja alfalinoleenihappoa kuin statiineja. Kiinnostavaa tuloksissa on myös se, että pieniannoksinen kalaöljy ei auttanut yksin, eikä myöskään alfalinoleenihappo, vaan tarvittiin molempia."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22301766"Tutkimusten mukaan juuri EPA ja DHA ovat merkityksellisimpiä omega3-rasvahappoja terveydellemme. Kalaöljystä saatavat EPA ja DHA parantavat mm. hedelmällisyyttä, edesauttavat sikiön, sekä kasvavien lasten aivojen ja silmien normaalia kehitystä, ylläpitävät parempaa keskittymis- ja oppimiskykyä niin lapsilla kuin aikuisillakin, alentavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, alentavat korkeaa verenpainetta, ehkäisevät rytmihäiriöitä, ennaltaehkäisevät astmaa ja allergioita, sekä lievittävät niiden oireita, helpottavat reumaattisen niveltulehduksen oireita. EPA ja DHA vähentävät kroonista tulehdusprosessia elimistössä, jolloin niillä on ennaltaehkäisevä vaikutus kaikkiin kroonisiin tulehdussairauksiin.

Omega3-rasvahappojen päivittäisen saannin turvaamiseksi meidän tulisi nauttia esim. rasvaista lohta (ei rehulla kasvatettua, vaan luonnossa kasvanutta) 150 g päivässä. Useimmille se on mahdotonta. Niinpä helpoin ja turvallisin tapa turvata päivittäinen omega3-rasvahappojen saanti on nauttia rasvaisen kalansyönnin lisäksi kalaöljyä."


Tähän saakka yleinen käsitys on ollut, että kalaöljyt lisäisivät verenvuotoriskiä. Uuden tieteellisen katsausartikkelin mukaan ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että näin olisi. Sen mukaan kalaöljyillä on veritulppia vähentävää vaikutusta mutta ne eivät kuitenkaan lisää verenvuotojen riskiä. Kalaöljyt päinvastoin usein parantavat hoitotulosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24472372


SSRI-lääkkeillä hoidettu vakava masennus ei aina parane täysin, vaan potilaalle jää jälkioireita (residuaalioireita): unettomuutta, surullista  mielialaa, keskittymiskyvyttömyyttä ym. Jälkioireet saattavat heikentää toimintakykyä ja hidastaa työhön tai kouluun paluuta sairauslomalta. Uuden kliinisen tutkimuksen mukaan kalaöljystä saattaa olla merkittävää apua nuorten masennuspotilaiden hoidossa. Tulos vahvistaa aikaisempia tutkimuksia. Kalaöljy tulisi lisätä viivyttelemättä masennuksen käypä hoito -suositukseen, kuten psykiatri Mauno Rauramo on ehdottanut Duodecimille jo vuonna 2009.


Omega-3-rasvahapoilla on paljon hyödyllistä vaikutusta aivotoimintaan sikiöstä vaariin. Uudessa kontrolloidussa tutkimuksessa selvitettiin sitä, voiko omega-3-rasvahappolisä vähentää epäsosiaalista käytöstä 8-16-vuotiailla lapsilla ja nuorilla.

Kuusi kuukautta kestäneessä ja kaksoissokkoutetussa tutkimuksessa havaittiin, että omega-3-rasvahapot vähensivät vanhempien arvion mukaan lasten ja nuorten epäsosiaalista ja aggressiivista käytöstä 42 prosentilla ja masennusta 68 prosentilla kuusi kuukautta hoitojakson jälkeen arvioituna. Mikä mielenkiintoista, myös omega-3-rasvahappoja saaneiden lasten ja nuorten vanhempien epäsosiaalinen käytös parani, mikä selittynee sillä, että vanhempien stressi väheni lasten käyttäytymisen helpotuttua.

Tutkimuksessa käytetty omega-3-rasvahappolisä sisälsi pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja yhteensä 600 milligrammaa ja lisäksi 400 milligrammaa alfalinoleenihappoa.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/512743025536606


Kalaöljy ja sen omega-3 ovat nyt suuren kiinnostuksen kohteena myös koululääketieteessä. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot lisättiin keväällä 2009 Suomessa ja muualla EU:ssa veren rasvahäiriöiden (dyslipidemioiden) Käypä hoito -suosituksiin, joiden mukaan lääkäreiden tulee hoitaa potilaitaan. Tutkimusten mukaan kalaöljyn (mutta ei kasviöljyn) omega-3:t pitävät yllä ja parantavat kuntoa, sydän- ja verisuoniterveyttä, aivotoimintoja, mielialaa ja ehkäisevät reumatauteja, astmaa, masennusta ja jopa syöpää. Onko enää mitään, mihin omega-3:t eivät kykenisi?


Uuden kontrolloidun tutkimuksen mukaan kalaöljyt vähentävät tulehdusta ja suojaavat sydämen toimintaa potilailla, jotka ovat äskettäin selvinneet sydänkohtauksesta. Tutkittavat käyttivät suuriannoksista kalaöljylisää kuuden kuukauden ajan sydänkohtauksen jälkeen. Kalaöljyä käyttäneiden sydämen toiminta parani lumevalmisteeseen verrattuna. Lisäksi kalaöljyä käyttäneillä havaittiin vähemmän fibroosia eli sydänkudoksen arpeutumista.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/610992232378351


Kalaöljyt vähentävät merkittävästi psykoosin ja skitsofrenian riskiä korkean riskin nuorilla ihmisillä, osoittaa plasebokontrolloitu tutkimus. Teini-ikäisillä ja nuorilla aikuisilla, jotka käyttivät 700 mg EPA:a ja 480 mg DHA:ta sisältävää kalaöljylisää 3 kuukauden ajan, oli huomattavasti pienempi riski joutua psykoosiin seuraavien yhdeksän kuukauden aikana.

Näitä kalaöljylisää saaneita tutkittavia seurattiin myös jatkotutkimuksessa lähes 7 vuoden ajan. Jatkotutkimuksessa havaittiin, että aiemmin 3 kuukauden ajan kalaöljylisää saaneiden psykoosiriski oli tässä pidemmässäkin seurannassa huomattavasti pienempi kuin plasebovalmistetta käyttäneiden. Kalaöljylisää käyttäneistä vain 10 prosenttia joutui psykoosiin, kun plaseboryhmässä psykoosiin meni 40 prosenttia tutkittavista.

Kalaöljyjen hämmästyttävän hyvä vaikutus johtunee siitä, että aivot ovat teini-iässä ja nuorella aikuisiällä vielä kehitysvaiheessa. Kalaöljyt voivat tukea aivojen hyvää kehitystä myös korkean psykoosiriskin nuorilla ihmisillä.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/691021247708782Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kasviöljyjen rasvahapot!


Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Liikunta on mahtava masennuslääke!
 

Vaikka fyysinen kunto olisikin sinulle toisarvoinen asia, kuntoilu kannattaa jo senkin takia, että se torjuu tehokkaasti masennusta.

Kun väsymys talven pimeydessä painaa, ja aloitekyky on nollassa, jopa kävelylenkille lähteminen voi tuntua liian suurelta ponnistukselta. Liikkeelle kannattaa kuitenkin lähteä, koska liikkumattomuus voi altistaa masennukselle ja syventää sitä.

- Tutkimusten mukaan liikunta vaikuttaa lievään masennukseen paremmin kuin lääkkeet.

Raskaassa, pitkäkestoisessa liikunnassa mielihyvähormonien eli endorfiinien eritys lisääntyy, mutta niiden vaikutus on lyhytaikainen eikä selitä liikunnan myönteistä vaikutusta mielialaan. Merkittävää on kuitenkin se, että liikunta kohottaa välittömästi vireystilaa ja lisää ainakin yhden hermosolujen välittäjäaineen, serotoniinin, määrää aivoissa.

Tutkimuksissa on osoitettu, että liikunta myös korjaa masentuneen aivoissa tapahtuneita muutoksia. Liikunta lisää hermokasvutekijöiden erittymistä ja rakentaa katkenneiden hermosolujen välille uusia yhteyksiä.

Jos ei ole aiemmin harrastanut liikuntaa, aloittaminen voi tuntua hankalalta. Silloin ystävät voivat auttaa ja innostaa.

Jos mieli on maassa, liikkeelle kannattaa lähteä varovasti. Jos rehkii heti liikaa, saa paikat helposti maitohapoille, tulee epäonnistumisen tunne ja harrastus lopahtaa alkuunsa.

Kävely luonnossa on yksinkertaisin tapa lähteä liikkeelle. Ensin voi tehdä pienen kävelylenkin. Jo se, että saa itsensä liikkeelle, saa ihmisen arvostamaan itseään enemmän.

Eläkeikäisiä liikuntaryhmät virkistävät tutkitusti jo siksikin, että niissä tapaa muita ihmisiä.

- Vähitellen liikunnan määrää voi lisätä, mutta ihmesuorituksiin ei kuitenkaan tarvitse yltää. Tärkeintä on liikunnan säännöllisyys. Riittää, että harrastaa kohtuullisen rasittavaa liikuntaa - eli että hengästyy ja hikoilee kevyesti tunnin kerrallaan kaksi kolme kertaa viikossa.

Masennustiloissa vuorokausirytmi häiriintyy helposti. Voi olla vaikea nukahtaa, uni voi olla pätkittäistä eikä aamulla jaksaisi millään nousta ylös. Myös ruokahalu voi lisääntyä, jolloin paino karkaa helposti käsistä.

Liikuntalajilla ei ole väliä. Pääasia on, että löytää itselle mieleisen lajin, jolloin liikunnasta tulee helpommin elämäntapa.

- Hermoverkkojen muotoutumisen kannalta tehokkainta saattaa kuitenkin olla sellainen liikunta, joka haastaa myös oppimaan.

Ulkona saa raitista ilmaa, mikä jo sinällään virkistää aivoja. Sääolot ovat meillä talvella usein kuitenkin sellaiset, ettei pimeässä, räntäsateessa ja liukkaalla tee mieli lenkkipolulle. Jumppa- ja kuntosali ovat silloin hyviä vaihtoehtoja, sillä sisä- ja ulkoliikunta hoitavat mieltä yhtä hyvin.

Liikunnan hyviin puoliin kuuluu tietysti myös se, että kunto kohenee ja suorituskyky paranee. Apeuden kanssa painiskelevaa ilahduttanee kuitenkin, että liikunta kohottaa mieltä nopeammin kuin kuntoa.

Silti nykyinen maailmanmeno ei kannusta liikkumaan: pienikin matka kuljetaan helposti autolla ja tietokoneen ääreen on niin helppo jämähtää. Samaan aikaan ihmetellään mielialalääkkeiden lisääntyvää käyttöä. Mitä pitäisi tehdä?

- Koululiikunnan ja nuorison liikuntakasvatuksen merkitystä pitäisi korostaa entisestään. Tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että liikunnan vähäisyys murrosiässä ennustaa masennusta varhaisaikuisuudessa. Myös työnantajien kannattaa pitää huolta työntekijöistään ja tukea aktiivisesti työpaikkaliikuntaa.

http://jamesclear.quora.com/Natural-Happiness-The-Truth-About-Exercise-and-Depression?ref=fb

Metsäntutkimuslaitoksen selvityksen mukaan hyvin lyhyet ajat metsässä vaikuttavat ihmisen psyykkeeseen ja fysiikkaan. Verenpaineen laskemisen lisäksi päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
http://yle.fi/uutiset/jo_20_minuutin_oleskelu_metsassa_laskee_verenpainetta/7739746?ref=leiki-uu
Liikunta laskee aivojen stressihormonitasoa ja lisää hermokasvutekijöitä. Liikunta toimii myös psykologisella ja sosiaalisella tasolla. Liikkuminen tuottaa myönteisiä itsehallinnan kokemuksia, ja lisäksi sen avulla on mahdollista saada sosiaalisia kontakteja. Puoli tuntia tai 45 minuuttia kerrallaan 3-4 kertaa viikossa riittää, mutta mitä useammin liikuntaa harrastetaan, sen parempi.

Pimeästä vuodenajasta johtuva kaamosmasennus lievittyy sekin liikunnalla. Oireisiin tehoaa parhaiten valo sekä D-vitamiini, mutta myös liikunnalla tiedetään olevan merkittävää vaikutusta.

Kaikkein parasta on liikunnan ja valon yhdistäminen. Kaamosmasennusoireista kärsivän kannattaa siis pyrkiä ajoittamaan ulkona tapahtuva liikuntansa päivän valoisaan aikaan tai liikkua sisällä mahdollisimman hyvässä valaistuksessa.
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/07/liikunta-tehoaa-masennukseen-jopa-yhta-tehokkaasti-kuin-laakkeet


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

ADHD ja ADD sairauksien ravitsemushoito!


ADHD:tä ei ole olemassa.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-theater-the-brain/201503/no-there-is-no-such-thing-adhdADHD – totta vai tarua?

Kenties lapsia ei tulisi lähtökohtaisestikaan diagnosoida kuten aikuisia, sillä lapset eivät osaa käsitellä ja puhua tunteistaan samalla tavalla. Lapset osoittavat tunteitaan käytöksellään – sillä poikkeavallakin. Ongelma lieneekin yhteiskuntarakenteissamme, jotka eivät suvaitse poikkeavuuksia ja erilaisuutta. Lapsistamme tulee helposti ahtaiden normien uhreja.
http://turpaduunari.fi/adhd-totta-vai-tarua/Sairautta ei joitain vuosikymmeniä sitten tunnettu.

Lasten normaaleista ongelmista tehdään sairauksia, joihin syötetään jopa lääkkeitä, vaikka ongelmat olisivat ratkaistavissa muutoinkin.

Kun kyse on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöksi määritellystä ADHD diagnoosista, niin siihen riittää jos lapsi liikuttelee käsiä ja jalkoja, ei kuuntele, puhuu paljon, ei leiki hiljaa, keskeyttää muita ja vielä jotain muuta, sopii se jo puoleen väestöstä.


Mineraalit ja psykiatriset sairaudet ja 10 tutkimusartikkelia aiheesta
http://valtsuhealth.blogspot.fi/2012/01/mineraalit-ja-psykiatriset-sairaudet-ja.htmlRaudanpuute on teollisten maisten yleisin hivenainepuutos.
http://www.medipudas.fi/raudanpuute-ja-adhd-kiistamaton-yhteys/Tarkkaamattomuushäiriötä, ADD, ja tämän häiriön lisäksi ylivilkkautta, ADHD, sairastavat ihmiset voivat olla terveitä yhtenä hetkenä ja hetken päästä he voivat hyppiä seinille. Tämä epäjohdonmukainen tapa käyttäytyä voi johtua ruoasta, ymäristön allergeeneistä ja monesta muusta seikasta. Tämä kirja näyttää tien luonnonmukaisempaan hoitoon ADD:sta ja ADHD:sta kärsiville. Kirja löytyy myös kirjastosta.

Peiper Dr Howard, Bell Rachel ym.
https://www.booky.fi/tuote/peiper_dr/add_ja_adhd_ruokavalio/9789526757735ADHD:n lääkehoito kyseenalaista!
http://www.youtube.com/watch?v=S77DlFclNGM&feature=relmfuJapanilais-amerikkalais-saksalainen kaksoissokkotutkimus vahvistaa tietoa, jonka mukaan soijasta uutettu fosfoseriini lievittää lasten ADHD:n oireita. Lapset saivat päivittäin joko 200 mg fosfoseriiniä tai lumevalmistetta kahden kuukauden ajan. Fosfoseriini paransi tarkkaavaisuutta, vähensi yliaktiivisuutta ja impulsiivista käyttäytymistä ja paransi lyhytaikaista kuulomuistia.
 
Fosfoseriiniä saa terveyskaupoista, markettien luontaistuotehyllyiltä ja apteekeista. ADHD:n lisäksi se voi ehkäistä dementiaa ja olla avuksi stressissä. Fosfoseriini on turvallinen luonnonaine, jota on runsaasti esimerkiksi säilykkeinä myytävissä pikkumakrilleissa.  
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12090/abstract
Lukivaikeus ja ADHD
Monet lukivaikeudet ja ADHD:n oireet johtuvat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä, joita voidaan korjata rasvahappojen avulla. Oxfordin yliopiston tutkimuksissa EPA valmisteella saatiin ADHD lasten kognitiiviset taidot kehittymään ja käytös rauhoittumaan merkittävästi, mitä ei tapahtunut oliiviöljyä käyttäneessä placeporyhmässä. Myös magnesiumin merkitystä ADHD:ssa on tutkittu. Eräässä 94 pojan ja 20 tytön aineistossa 95%:lla oli piilevä magnesiumin puute ja 200 mg vuorokausiannos lisäravinteena rauhoitti levottomia lapsia.ADHD vai ei ADHD?
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/adhd-vai-ei-adhd/Ruokavalio on lääkkeitä tehokkaampi hoito ADHD:hen
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/03/ravinnon-merkitys-ylivilkkaudessa.htmlRuokavalio saattaa selittää ADHD-oireet osalla lapsista!
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/02/onko-ruoalla-vaikutusta-adhd-lapsiin.htmlLiian niukka D-vitamiinin saanti raskauden aikana altistaa lapsen ADHD:lle, ilmenee Espanjan yliopistoissa tehdyistä kliinisistä tutkimuksista. D-vitamiini ja kalaöljyn omega-3-rasvahapot turvaavat sikiön ja vauvan normaalia neurologista kehitystä. On ilmeistä, että Suomessakin voimassa oleva D-vitamiinin viranomaissuositus on niin pieni, että se on omiaan altistamaan lapsia ja nuoria ADHD:lle, aggressiiviselle käytökselle, masennukselle ja muille mielenterveyshäiriöille.Kuuntele Paula Heinosta:

10.01.16
Osa 1/1 (25:09)

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
Uudessa tutkimuksessa on yhdistetty Välimeren ruokavalion mukaisesti syöminen huomattavasti pienempään ADHD:n riskiin lapsilla ja nuorilla. Lapsilla, joiden syöminen poikkesi paljon Välimeren ruokavaliosta, oli 7 kertaa (!) suurempi ADHD:n riski verrattuna lapsiin, jotka söivät Välimeren ruokavalion mukaisesti. Välimeren ruokavaliota noudattaneet söivät tutkimuksessa paljon vihanneksia, hedelmiä ja kalaa. Lapset, joilla oli ADHD, söivät puolestaan usein roska- ja pikaruokaa ja jättivät usein aamiaisen väliin.
https://medicalxpress.com/news/2017-01-mediterranean-diet-adhd.htmlADHD-päivitys (2006): Uutta tietoa lääkityksen riskeistä
https://www.terve.fi/artikkelit/adhd-paivitys-uutta-tietoa-laakityksen-riskeistaADHD on keksitty juttu lääkkeitten myymiseksi ?
http://forskarbladet.se/artiklar/neurologen-adhd-finns-inte/Lapsilla kalan Omega-3 yhtä tehokas kuin ADHD lääkitys.
https://www.nordicnutritioncouncil.com/post/omega-3-lika-effektivt-som-adhd-läkemedel-för-vissa-barnRaskaana olevan äidin D-vitamiinivaje nostaa lapsen ADHD-riskiä.
https://yle.fi/uutiset/3-11135403
Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kofeiini yliherkkyys!

Kofeiinille voi olla yliherkkä jo syntymästä asti tai tulla sille yliherkäksi myöhemmällä iällä. Kofeiinia on eniten kahvissa ja teessä. Kofeiini on piriste, joka vaikuttaa keskushermoston toimintaa kiihdyttävästi. Kofeiini vaimentaa väsymyksen tunnetta ja lisää vireyttä sekä valppautta. Kofeiinin piristävä vaikutus on hyvin yksilöllistä ja se kestää muutamasta tunnista jopa kymmeniin tunteihin kofeiinin määrästä ja henkilön aineenvaihdunnasta riippuen.

Alla lista mahdollisista kofeiinin aiheuttamista yliherkkyysoireista, joita voi tulla riippuen kofeiinin määrästä.

kiihdyttää aineenvaihduntaa

aiheuttaa sydämentykytystä
aiheuttaa vapinaa
aiheuttaa rytmihäiriöitä
psyykkisiä haittoja ovat muun muassa masennus, ahdistus, paniikkioireet ja paniikkihäiriö
aiheuttaa vatsavaivoja ja ruuansulatusvaivoja
lisää hikoilua
lisää sydämen lyöntitiheyttä
lisää virtsaamista
lisää kuivasilmäisyysoireita
aiheuttaa unettomuutta
aiheuttaa keskittymiskyvyttömyyttä
piristää (nuku ja lepää riittävästi)

Lähde:  http://fi.wikipedia.org/wiki/KofeiiniKaakaotuotteet sisältävät kofeiinin kaltaista kemiallista ainetta nimeltä teobromiini.Teobromiini (3,7-dimetyyliksantiini) on alkaloidi, jota on muun muassa kaakaopuun siemenissä, eli myös suklaassa. Se luokitellaan metyyliksantiineihin yhdessä samankaltaisten kofeiinin ja teofylliinin kanssa. Teobromiinin piristävä vaikutus on paljon heikompi kuin kofeiinin. Teobromiini on kofeiinia tehokkaampi diureetti eli virtsanerityksen määrää lisäävä aine. Teobromiinia on kaakaopuun siementen lisäksi muun muassa matessa, teepensaan lehdissä, kolapähkinöissä sekä pieniä määriä arabiankahvissa.Tumman suklaan kofeiinin määrän laskeminen on hankalaa, koska paketin kyljessä ilmoitettu prosenttiosuus saattaa sisältää vain pavut, tai sitten koko höskän kaakavoineen päivineen. Jonkinmoisten oletusten ja keskiarvojen kautta on iloksenne saatu askarreltua seuraavanlaiset tulokset per 100 grammaa;

- 50% tumma suklaa sisältää kofeiinia noin 99 mg,
- 60% möyhö noin 119 mg,
- 70% omnom noin 139 mg,
- 80% laatta noin 159 mg,
- 90% paukku noin 179 mg ja
- 100% kuningasluokka peräti 198 mg.

- parin desin kahvikupissa on kofeiinia noin 80-100 mg,
- perusespressossa 100 mg,
- cola-tölkissä 35-40 mg,
- teekupillisessa 25 mg (vihreä) ja 42 mg (musta),
- Red Bull -purnukassa 80 mg ja
- Batteryssa 106 mg.
http://gains.fi/suklaa-kofeiini-ja-teobromiini/Energiajuomat ovat IN nuorten keskuudessa, mutta niiden käytöllä voi olla vakavat seuraukset. Ne voivat lisätä mahdollisuutta saada sydänkohtaus nostamalla nopeasti verenpainetta. Ne ovat myös hyvin tuhoisia hampaille runsaan energiamääränsä ja korkean happopitoisuutensa ansiosta.

Rasvamaksa ei ole vain vanhojen juoppojen vaiva. Se lisääntyy myös lapsilla ja nuorilla, jotka ovat energiajuomien ja limsojen suurkuluttajia.
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288724975738.html?pos=ksk-trm-trvs-ostuPaluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Sosiaalisten tilanteiden pelko!

http://www.terve.fi/sosiaalisten-tilanteiden-pelko/sosiaalisten-tilanteiden-pelko


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Yliherkkyys hajusteille!


Allergia- ja Astmaliiton mukaan noin 10-40 % suomalaisista on tuoksuyliherkkiä eli monikemikaaliyliherkkiä. Suuri hajonta johtuu siitä, että sairauden vaikeusaste vaihtelee eri henkilöiden välillä. Osa saa lieviä oireita, mutta osa saa erittäin hankalia oireita, jotka vaikeuttavat asiointia esimerkiksi kaupoissa, virastoissa, pankeissa, lääkäriasemilla ja apteekeissa. Myös monet astmaatikot, keuhkoahtaumapotilaat ja migreenipotilaat saavat oireita tuoksuista ja kemikaaleista.

Joka toinen meistä alkaa voida pahoin, väsyy tai saa päänsärkyä ja muita yleisiä ruumiillisia oireita ympäristömme tavallisista tuoksuista kuten tupakansavusta, tunkkaisesta sisäilmasta, lakan, maalin, kopiokoneen, pesuaineen, pakokaasun tai työtoverin parfyymin, partaveden tai hien tuoksusta. Tällaisella herkkyydellä ei ole toistaiseksi vakiintunutta termiä. Termi tuoksuherkkyys kuvaa ilmiötä ehkä parhaiten. Kyseessä ei ole allergia, vaikka herkkyys usein sekoitetaankin siihen.

Työtehoa heikentävä tuoksu voi olla niin heikko, ettei sitä edes huomata.

Tuoksuherkkyys on perinnöllinen ominaisuus. Se on hyödyttänyt esi-isiämme varoittamalla pilaantuneesta ruoasta, villieläimistä ja muusta epätavallisesta ja mahdollisesti vaarallisesta asiasta ja taannut siten paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä. Herkkyyttä ei pystytä mittaamaan objektiivisin keinoin eikä siihen ei ole toistaiseksi käytettävissä kunnollista hoitokeinoa. Antihistamiinit auttavat usein ainakin jonkin verran, mutta aivan liian moni joutuu oireittensa voimakkuuden takia käpertymään kotinurkkiinsa uskaltamatta lähteä edes kauppaan. Työpaikat onnistutaan tavallisesti saamaan siedettävän tuoksuttomiksi mutta nipottajan ja häirikön maineelta ei suojaa mikään.

http://www.hajusteyliherkkyys.com/perustietoaSairaudesta.htmlAjattelet että henkilökohtainen hygienasi, itsevarmuutesi ja viehättävyytesi ovat kunnossa, kun tuoksut. Peset suihkussa hiuksesi ja ihosi tuoksuilla, puhdistat suusi tuoksuvilla ja meikkaat tuoksuvilla, lisäät tuoksuvan deodorantin, vartalovoiteen ja jalkasuihkeen, lisäät tuoksuvan hiusgeelin, hiuslakan ja hajuveden. Pukeudut hajusteilla pestyihin vaatteisiin.

Kylpyhuoneen ja wc:n olet jo pessyt hajustetuilla, samoin saunan ja keittiössä tiskit. Todennäköisesti kaikki siivousaineesi ovat tuoksuvia. Olet ehkä sijoittanut kotiisi ilmanraikastimen.

Menet autoosi, joka tuoksuu, tai bussiin ja työpaikalle, jossa muutkin tuoksuvat. Hengität hajusteita sisääsi koko päivän. Niitä tunkeutuu myös ihosi läpi.

Jonain päivänä ehkä huomaat, että silmiäsi kirvelee ja ne valuvat vettä, nenä on tukossa, päätä särkee, pyörryttää, ajatukset ovat tokkuraiset, rintaa painaa ja yskittää, ääni käheytyy, väsyttää ja oksettaa.

Voi olla, että olet herkistynyt hajusteille.

JATKUU


http://www.elinahytonen.fi/2012/05/hajuste-kavala-ystava/
Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Eroon paniikkihäiriöstä!

http://www.paniikkihairio.com/


https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mieli/opi-kesyttamaan-paniikkikohtaus


Joskus aikuisiällä kehittyneiden paniikkikohtausten taustalla on kilpirauhasen tai lisämunuaisen ydin­kerroksen liikatoiminta tai alkava sokeritauti, jotka lisäävät paniikkiherkkyyttä.


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Eroon ahdistuksesta!

Ahdistus on normaali tunne, mutta pitkään jatkuvana se saattaa haitata elämää. Näin lievität pelon tunteita.

1. Opettele epämukavuuden sietämistä. Ahdistus tuntuu ikävältä, mutta et tule hulluksi, sairastu tai kuole. Muista, että olosi johtuu reaktiosta, joka menee ohi.

2. Tunnista pelot ahdistuksen taustalla. Voitko ratkaista niitä tekemällä muutoksia elämässäsi? Jos voit, toimi askel kerrallaan. Jos et, lopeta märehtiminen.

3. Siirrä huolet huolihetkeen. Kirjoita iltaisin 10 minuuttia huoliasi ylös, kunnes olosi helpottaa.

4. Ahdistuksen aikana rentoudu ja keskity rauhalliseen palleahengitykseen. Voit myös mennä ajatuksissasi johonkin turvalliseen paikkaan.

5. Ankkuroi rauhallinen olo kehomuistiisi. Hengitä muutama syvä palleahengitys ja sano itsellesi: ”Rauhoitu, rentoudu.” Voit myös koskettaa vaikka käsivarttasi tyynesti. Kun toistat tätä usein, kehosi alkaa muistaa miellyttävän olon, ja sanat tai kosketus rauhoittaa sinut.

6. Opettele esimerkiksi päiväkirjan avulla tunnistamaan tilanteet, jotka laukaisevat ahdistuksen tai paniikin. Kun tunnistat alkuoireesi, opit katkaisemaan ahdistuksen heti alkuun. Kun ahdistus uhkaa, rauhoitu ja keskitä huomiosi muuhun: hengitykseen tai ympäristön yksityiskohtiin. Voit myös soittaa jollekulle tai paneutua työhön tai peliin.

7. Kuuntele sisäistä puhettasi ja käännä kielteisyys myönteiseksi. Lopeta vaatiminen, soimaus ja kauhukuvien maalaus. Rauhoita, rohkaise ja kannusta itseäsi. Kyseenalaista ajattelusi ja kysy, onko todella näin. Muista, että ikävyydestä voi aina oppia jotain. Yritä suhtautua tulevaan realistisen myönteisesti.

8. Jos kammo rajoittaa elämääsi, altistu sille vähitellen. Kasvata motivaatiotasi: Mitä hyötyä sinulle on pelon voittamisesta?

9. Listaa vaikeita tilanteita ja paikkoja. Aloita altistus mielikuvissasi helposta tilanteesta. Rentoudu ensin ajatuksissasi rauhallisessa maisemassa. Elävöitä maisemaa tuoksuin, äänin ja tuntein. Mene sitten ajatuksissasi ongelmatilanteeseen ja kohtaa se luottavaisena. Muokkaa pelottavia asioita mukaviksi tai hassuiksi.

10. Aloita oikea altistus vähitellen. Jos bussimatka pelottaa, käy tyhjässä linjurissa päätepysäkillä ystävän kanssa ja sitten yksin. Etene yhden pysäkinvälin matkasta pitempään reissuun. Älä lannistu vastoinkäymisistä.
Ahdistuksen omahoito!
https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/Ahdistuksen_omahoito/Pages/default.aspxMeditaatio vähentää masennusta ja ahdistusta, mahdollisesti myös kipuja.

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1809754#Abstract
Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Stressi haltuun!
http://biohakkerit.fi/2014/02/06/stressin-biohakkerointi/Neljä syytä miksi emme huomaa stressiä.
http://www.kristianekstrom.com/blogi/nelja-syyta-miksi-emme-huomaa-stressia
Stressi ei synny kiireestä, se syntyy epävarmuudesta!
https://www.hs.fi/ura/art-2000002802583.htmlStressin aiheuttamia muutoksia suolistossa:

Suoliston liikkeiden häiriöt (ripuli ja/tai ummetus)

Suolen seinämän ärsytystila (lisääntynyt viskeraalinen tunto)

Suolahapon, ruoansulatusentsyymien ja muiden nesteiden erityksen häiriöt

Suoliston läpäisevyyden lisääntyminen (vuotava suoli)

Suolen seinämän uusiutumiskyvyn aleneminen ja verenvirtauksen heikkeneminen

Negatiiviset vaikutukset suoliston mikrobiomiin
Koko tutkimus:  http://www.jpp.krakow.pl/journal/archive/12_11/pdf/591_12_11_article.pdfStressaantuneen ruokavalio ja elämäntapa
https://www.ekokuu.fi/stressaantuneen-ruokavalio-ja-elamantapa/

Paluu tämän sivun alkuun_________________________________________________________________________________________________________________________________

Suolisto, ihmisen toiset aivot!

Nykytutkimuksen perusteella tiedetään, että suoliston mikrobikanta vaikuttaa suoraan aivoihin. Suoliston ja muun kehon terveyden kannalta olisi hyvä välttää ainakin kolmea erilaista ruoka-aineryhmää. Ensimmäinen niistä on teollisesti prosessoidut, raffinoidut öljyt (margariinit, kasvirasvakermat jne...), teollisesti prosessoidut valkojauhotuotteet ja sokeri.
http://www.studio55.fi/terveys/article/ravitsemusasiantuntija--valta-naita-ruoka-aineita/2769632


Suoliston bakteerit voivat vaikuttaa paitsi terveyteen, myös ihmisen mieleen – jopa tunteisiin. Arkijärjellä uskomattomalta tuntuvaa yhteyttä tutkitaan ihan vakavasti.
http://www.ts.fi/teemat/tiede/565050/Suoli+ja+tunteet


Autistiset hiiret "paranivat" kun niiden suolistoa hoidettiin probiooteilla.
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/12/131205141900.htm


Tutkimus: Ruokavalion muutos keikauttaa suoliston mikrobit päivässä
http://www.hs.fi/tiede/Tutkimus+Ruokavalion+muutos+keikauttaa+suoliston+mikrobit+p%C3%A4iv%C3%A4ss%C3%A4/a1387170183454


Syömmekö itsemme masentuneeksi?
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/syommeko_itsemme_masentuneeksi


Näin huolehdit mielenterveydestäsi – 10 yksinkertaista neuvoa
http://www.terve.fi/elamanhallinta/nain-huolehdit-mielenterveydestasi-10-yksinkertaista-neuvoa


Näin roskaruoka vaikuttaa aivoihisi - vakavia seurauksia jo viidessä päivässä
http://www.iltalehti.fi/terveys/2013123017881683_tr.shtml


Meditaatio vähentää masennusta ja ahdistusta, mahdollisesti myös kipuja.
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1809754#Abstract


Ei ole olemassa mitään sairautta nimeltä "masennus", jota voitaisiin hoitaa yleispätevästi yhden protokollan mukaisesti, esim. SSRI-lääkkeillä. Masennus on paremminkin kuin kuume; oire siitä, että elimistössä on jotain vialla. Masentuneelle ihmiselle täytyisi tehdä kokonaisvaltainen ja kattava tutkimus ja selvittää, mistä hänen huono olonsa johtuu, sen sijaan että hänelle diagnosoitaisiin 15 minuutin keskustelun jälkeen "masennus" ja iskettäisiin pilleriresepti kouraan. Täällä esitellään 14 eri syytä, joista masennus voi johtua. Sivuston ylläpitäjällä itsellään todettiin pyroluria, alimetylaatio ja mutaatio MTHFR-geenissä. Saatuaan niihin asianmukaista hoitoa hän toipui.
http://www.gethelpfordepression.info/


Tulevaisuuden hoitoa on yhdistää lääke- ja leikkaushoidot asianmukaiseen ja kustannustehokkaaseen ravitsemushoitoon.
http://www.nly.fi/artikkeli/vajaaravitsemustilan-arviointi-kuuluu-laakarille


Vain osa lääketutkimuksista tai niiden tuloksista julkaistaan. Lisäksi tutkittavan lääkkeen kannalta edulliset tulokset valikoituvat todennäköisemmin julkaistaviksi. Tämä johtaa usein todellisuutta parempaan kuvaan lääkkeiden vaikutuksista ja turvallisuudesta.
http://sic.fimea.fi/2_2014/kaikki_kiiltava_ei_ole_kultaa


Kun mieli on maassa, ei ensimmäiseksi tule mieleen, että syy voisi olla suolistossa. Viime vuosina tehdyt tutkimukset kuitenkin osoittavat, että suoliston bakteerit tuottavat samoja aivojen välittäjäaineita kuin aivotkin. Näitä ovat muun muassa dopamiini, serotoniini, endorfiini ja GABA.

Dopamiini auttaa ylläpitämään keskittymiskykyä. Serotoniini ja endorfiini kohentavat mielialaa.

GABA ehkäisee muun muassa ahdistus- ja paniikkihäiriöitä.
http://www.hs.fi/terveys/a1407925354969?jako=c47c809b3c6547492b653c3420f4c555&ref=fb-share


Aivot ja suolisto kulkevat käsi kädessä

Aivot-suolisto -akseli (eng. gut-brain axis) tarkoittaa hermostollista ja biokemiallista yhteyttä suoliston hermoston ja keskushermoston välillä. Suoliston mikrobiomin eli bakteerikannan tiedetään vaikuttavan keskeisesti immuunijärjestelmän ja hermoston toimintaan[21], käyttäytymiseen[22], stressinsietokykyyn[23], mielialaan[24] sekä muun muassa ahdistukseen ja masennukseen[25]. Erityisesti viimeisen kahden vuosikymmenen aikana on alettu ymmärtää suoliston merkitys aivojen hyvinvoinnin osalta.

Suoliston jatkuva tulehdustila tai epätasapaino voi aiheuttaa suoliston pinnan solujen välisten liitosten heikkenemistä, mikä aiheuttaa suoliston läpäisevyyttä (eng. gut permeability). Vastaavasti heikentynyt aivojen toiminta tai esimerkiksi stressin aiheuttama hermoston yliaktiivisuus vaimentaa kiertäjähermon (vagus) toimintaa.[26] Tämä heikentää immuunijärjestelmän toimintaa ja pienentää suoliston verenkiertoa, mikä taas lisää haitallisten hiivasienten ja bakteerien kasvua suolistossa.[27] Nämä voivat vaurioittaa suoliston pintasolukkoa ja pahentaa suoliston läpäisevyyttä.[28,29]

Suoliston bakteerikanta muuttuu ruokavaliomuutosten myötä nopeasti. Hiirillä tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että ruokavaliota vaihtamalla mikrobiomi voi muuttua yhdessä päivässä. Ihmisillä vastaavaa muutosta tapahtuu myös, mutta tarkkaa aikaa ei vielä toistaiseksi tiedetä.[30] Ruokavaliota suoliston kannalta edullisemmaksi vaihtamalla on saatu positiivisia tuloksia kroonisen tulehduksen, ylipainon sekä suoliston läpäisevyyden hoidossa.[31]
http://biohakkerit.fi/2014/10/09/suoliston-kunto-terveyden-kulmakivi


Tie aivoihin käy paksunsuolen kautta.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/tie-aivoihin-kay-paksusuolen-kautta-tutkijat-selvittavat-voisiko-mielenterveytta-hoitaa-mikrobeilla/


Suoli-ai­voak­selin toi­minnan ar­vioidaan olevan häiriin­ty­nyttä esi­mer­kiksi autis­missa ja ADHD:ssä.
http://www.laakarilehti.fi/tieteessa/uutiset/suoli-saataa-paata/?public=fa718264c8f01d7e5cf6bfba99acad56Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinnon merkitys!


Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä.

Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne...

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80 % immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

Serotoniinista jopa 95 % syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista.


Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii haittavaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, että tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on viljaa eri muodoissaan, prosessoituja kasvirasvoja, lisäainepitoisia eineksiä, keinotekoisia makeutusaineita, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan.
Paluu tämän sivun alkuun


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinteet purkista vai lautaselta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________


Lääkkeet!

A-studio 28.9.2011 Tekeekö lääketeollisuus terveistä sairaita?
http://www.youtube.com/watch?v=Z5OP4-6u9nITV1 La 01.10.2011 Lääketeollisuus sanelee, mikä on sairaus ja miten sitä hoidetaan. Lääkeyritykset ovat moninkertaistaneet tulonsa hyvin suunnitellulla markkinoinnilla ja keksimällä uusia sairauksia.
http://www.youtube.com/watch?v=nM4WdU8syJ8Lääketieteen avoin salaisuus onkin ollut se, että useimmat sen tuottamista lääkkeistä ovat tehottomia suurimmalle osalle ihmisistä.

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/06/tutkittuja-hoitoja-halvalla-ja.htmlLääketieteellisiä tutkimuksia vääristellään yleisesti!
http://sundqvist.blogspot.fi/2010/07/laaketieteellisia-tutkimuksia.htmlKansalliset hoitosuositukset perustuvat tutkijoiden mukaan arveluttaviin tutkimustuloksiin.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2011042613606323_tr.shtml
Farmaseutti suitsisi vanhusten liikalääkitystä!
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/87734-farmaseutti-suitsisi-vanhusten-liikalaakitystaHoitosuositusten tekijöillä paljon sidonnaisuuksia lääkeyhtiöihin!
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002574790.htmlSyötkö lääkärin vai yrityksen määräämiä pillereitä?
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001802979.htmlKöyhien lääkkeet päätyivät roskakoriin
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000002662682.htmlTerveistä tehdään sairaita rahan voimalla?
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/26/terveista-tehdaan-sairaita-rahan-voimalla
Mihin suuntaan terveydenhoitomme on menossa?
http://ollisintegrallife.com/2013/09/03/mihin-suuntaan-terveydenhoitomme-on-menossa/Lääkäreiden oma käsitys on se, että lääketehtaiden järjestämät koulutustilaisuudet eivät juurikaan vaikuta heidän lääkkeiden kirjoittamiseensa. Tutkimusnäyttö osoittaa kuitenkin muuta. Koulutustilaisuuksilla ja lääkärien saamilla pienilläkin liikelahjoilla on dramaattinen vaikutus reseptien kirjoittamiseen.

Koko diasarja: http://www.slideshare.net/tarunpahuja13/nofreelunch-presentationLääkefirmat syytävät miljoonia lääkäreille.
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/al+laakefirmat+syytavat+miljoonia+laakareille/201308491699Ministeriö: Suomessa syödään liikaa lääkkeitä
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002674793.htmlLääketeollisuus värvää tutkijoita kehittelemään uusia sairauksia lääkemyynnin maksimoimiseksi.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laaketeollisuus-houkuttelee-tutkijoita-tautitehtailuun/1872640Käypä hoito -suositusten laatijoilla sidoksia lääkeyhtiöihin!
http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=274877Lääkäreiden sidonnaisuudet julkiseen rekisteriin!
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laakareiden-sidonnaisuudet-julkiseen-rekisteriin/2335512Visualisointi näyttää lääkeyhtiöiden ja hoitosuositusten laatijoiden verkoston!
http://www.hs.fi/kotimaa/a1305609731055Lääkkeet eivät poista masennuksen syitä!

http://aijaa.com/mM7dzKLääkkeiden haitat eivät kiinnosta lääkeyhtiöitä tarpeeksi. Yhdysvalloissa lääkkeiden haittavaikutusten on arvioitu olevan jopa neljänneksi yleisin kuolinsyy.
http://www.hs.fi/tiede/a1398565268034Potilaat ansaitsisivat parempia lääkkeitä tai edes vireämpää tutkimusta, mutta lääketieteen kenttää vaivaa pysähtyneisyys.
Olisiko jossain tutkija, joka uskoo, että sairauden todellinen syy on selvitettävissä ja sen parantamiseksi voidaan tehdä jotakin?
http://www.hs.fi/tiede/a1398747674278"Syy siihen, miksi toimittaja antaa lääkkeestä positiivisen kuvan, johtuu yleensä siitä, että pressitiedote on antanut siitä positiivisen kuvan. Pressitiedote taas on antanut positiivisen kuvan, koska tieteellinen sarja, jossa juttu julkaistiin, on päättänyt antaa lääkkeestä positiivisen kuvan. Tieteellinen sarja taas on päätynyt antamaan positiivisen kuvan, koska hankkeen päätutkija on antanut lääkkeestä positiivisen kuvan. Ja jossakin päätutkijan taustalla on lääkeyhtiö, joka on rahoittanut lääketutkimuksen ja saanut sen mitä tilasikin – positiivisen kuvan yhtiönsä lääkkeestä."
http://www.hs.fi/tiede/a1395024551225Valtiot ovat ostaneet lääkeyritys Rochelta tehotonta lääkettä influenssapelon takia miljardeilla euroilla vuodesta 2002.
http://www.hs.fi/tiede/a1402194619994Ei oikeastaan enää yllätä, mutta lääketeollisuuden rahoittamien ja edistämien tieteellisten julkaisujen törkeän arvelluttava taso, jopa suoranainen valehtelu, yllättää kuitenkin ihan joka kerta. Lue tämä tarkka analyysi statiineista.
http://www.docsopinion.com/2014/05/12/statins-statistics-and-statinistics/
"Meille kerrotaan, että likipitäen jokaiseen tuntemukseen ja vaivaan on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Ja ilolla me ne otamme vastaan: ratkaisu on helppo, nielaistaan pilleri ja jätetään kaikki kipeät ja vaivalloiset muutokset tekemättä. Tai otetaan piikki tai pilleri siinä vakaassa uskossa, että kolesterolilääkkeen, aspiriinin ja lukemattomien rokotusten ansiosta sairautta ei ole. Lääketeollisuus tästä kehityksestä on toki mielissään; vakavien sairauksien todella tarpeelliset lääkitykset eivät ole läheskään niin tuottoisia kuin ihmisten peloilla ja ahdistuksella saatu voitto."

Leena Furubacka (yleislääkäri)
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5388Miksi reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen? Lääketeollisuuden kliiniset kokeet ovat tieteeksi naamioitua markkinointia, uusia lääkkeitä ei tutkita riittävän hyvin ja lääkevalvonta katsoo kaikkea läpi sormien. Diabeteksen lääkehoito on korruptoitunutta ja laihdutuslääkkeet puolestaan niin vaarallisia, että useimmat niistä on vedetty karmeiden haittavaikutusten takia myynnistä. Tulehduskipulääkkeet aiheuttavat hirvittävän määrän kuolemia ja psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Lääkkeet aiheuttavat lisäksi joka vuosi miljoonille ihmisille vakavia invalidisoivia haittoja.
http://www.sitruunakustannus.fi/tappavat-laumlaumlkkeet-ja-jaumlrjestaumlytynyt-rikollisuus.html
Tanskalaisprofessorin Peter Gøtzschen kirja Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus (Deadly Medicines and Organized Crime. How big pharma has corrupted healthcare) on tärkein ja paras kirja mitä terveydenhoitoalalta on kirjoitettu vuosikymmeniin. Lääketeollisuuden tärkein tavoite on suuret voitot, ei suinkaan potilaan terveys.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/tarkein-kirja-sitten-aikoihin/Tulevaisuuden hoitoa on yhdistää lääke- ja leikkaushoidot asianmukaiseen ja kustannustehokkaaseen ravitsemushoitoon.
http://www.nly.fi/artikkeli/vajaaravitsemustilan-arviointi-kuuluu-laakarille
Vain osa lääketutkimuksista tai niiden tuloksista julkaistaan. Lisäksi tutkittavan lääkkeen kannalta edulliset tulokset valikoituvat todennäköisemmin julkaistaviksi. Tämä johtaa usein todellisuutta parempaan kuvaan lääkkeiden vaikutuksista ja turvallisuudesta.
http://sic.fimea.fi/2_2014/kaikki_kiiltava_ei_ole_kultaa
Väitös: Unilääkkeiden ja rauhoittavien käyttö voi vahingoittaa vanhusten muistia ja älyä pysyvästi
https://yle.fi/uutiset/3-7256238Vanhuksille tarjotaan jopa yli 14 lääkkeen päiväannoksia. Ei ole tavatonta, että vanhus syö yli yhdeksää lääkettä päivittäin. Niiden yhteisvaikutusta ei kuitenkaan tunneta. Erityisen paljon vanhuksille määrätään psyykenlääkkeitä.
http://www.hs.fi/tiede/a1408594799983Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtmlIlmaisia matkoja ja aterioita:

Lääketeollisuus ja lääkärit oudossa symbioosissa!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118594959_uu.shtmlNäin lääkkeitä markkinoidaan lääkäreille
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118590592_uu.shtmlTerveyssosiologian professori: ”Terveistä tehdään sairaita”
https://yle.fi/uutiset/3-7545149Masentavatko masennuslääkkeet?
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/15/masentavatko-masennuslaakkeetPsykiatriset valmisteet aiheuttavat somaattisia sairauksia:
http://www.madinamerica.com/2014/12/chemical-imbalance-theory-still-promoted/"Euroopan lääkevirasto sai kiinni lääketeollisuuden housut kintuissa. Se teetti tutkimuksia Ranskan lääkevirastolla, ja moni lääketehdas jäi kiinni tutkimustiedon vääristämisestä. Nyt EMA suosittelee 876:n lääkevalmisteen vetämistä markkinoilta tutkimushuijauksen vuoksi!" Kotimainen Orionkin on päässyt listalle verenpainelääke Valsartanilla.
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages%2Fnews_and_events%2Fnews%2F2015%2F01%2Fnews_detail_002256.jspLääkkeiden haittavaikutuksia jätetään kertomatta ja testituloksia väärennetään yleisesti maailmalla!


Vuonna 2014 yli puoli miljoonaa suomalaista söi psykoosi- ja neuroosilääkkeitä sekä unilääkkeitä. Myös masennuslääkkeillä ja keskushermostoa stimuloivilla lääkkeillä oli niin ikään yli puoli miljoonaa käyttäjää, selviää Kelan tilastoista.

Serotoniini eli 5-hydroksi-tryptamiini on verihiutaleista vapautuva ja verisuonia supistava kudoshormoni sekä aivojen välittäjäaine. Keskushermoston serotoniinipitoisuuksia nostavia SSRI-lääkkeitä käytetään nykyään yleisesti masennuksen hoitoon.

1950-luvulla havaittiin aivojen serotoniinipitoisuutta lisäävien tulehduslääkkeiden käyttäjien toipuvan joskus masennuksesta.

Siitä syntyi teoria, että masennus johtui serotoniinin puutteesta. Samalla virheellisellä logiikalla voisi sosiaalista estyneisyyttä pitää seurauksena kroonisesta alkoholinpuutteesta.

Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.
http://www.iltalehti.fi/mieli/2015051719710238_md.shtmlMasennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.
 
Nämä asiat ja moni muu seikka selviää psykologi Aku Kopakkalan kirjasta "Masennus - suuri serotoniinihuijaus", jonka julkistamistilaisuudessa vieraili myös turpaduunari.
http://turpaduunari.fi/suuri-serotoniinihuijaus/Lisää Piriä lapsille!! Arvoisat pirilääkittyjen lasten vanhemmat. Kun tapaatte seuraavan kerran lapsenne laillistetun huumediilerin (lääkäri) suosittelen seuraavaa. Kysykää "lääkkeen" turvallisuudesta ja heti kun olette saaneet lääkärin vannomaan että on turvallista syöttää 3v+ nuorelle "piriä" pyytäkää painoon suhteutettuna lapsenne annos itselle edes kolmeksi päiväksi ja vetää sitä piriä 3pvä ja sitten lopettakaa. Tämä antaa teille mahdollisuuden arvioida miten pitkässä juoksussa lapsellenne todennäköisesti tulee käymään.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/22/yha-useampi-lapsi-syo-psyykenlaakkeitaTutkimus: Lääkeyhtiö pimitti aineistoa mieliala­lääkkeen turvallisuudesta
http://www.hs.fi/tiede/a1442464396539

Lääkeyritykset käyttivät yhteistyöhön suomalaisten lääkäreiden kanssa vuonna 2015  27 miljoonaa euroa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016060121657398_uu.shtml
Yhteenvetona voidaan sanoa, että psyykenlääkkeiden nykykäyttö aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. On todella upea asia, että tällaisia totuudenpuhujia on olemassa. Kehotan kaikkia lukemaan Götzschen uusinta kirjaa tarkkaan ja ajatuksella, niin ymmärrätte millaisessa maailmassa elämme.
http://turpaduunari.fi/gotzsche-tappava-psykiatria-ja-laakinnan-harha/
Lääketeollisuuden pimeä puoli!
https://www.nly.fi/artikkeli/laaketeollisuuden-pimea-puoliKaikki kiiltävä ei ole kultaa – julkaisuharha ja valikoiva raportointi lääketutkimuksissa
http://sic.fimea.fi/2_2014/kaikki_kiiltava_ei_ole_kultaaPyörittääkö lääketeollisuus psykiatriaa? ”Bipolaarihäiriö ja ADHD ovat ylikäytettyjä muotidiagnooseja”
http://www.is.fi/terveys/art-2000005234123.htmlPelastaja vai suuri huijaus? Mielialalääkkeet
http://aijaa.com/92jp2kMasennuksen hoidossa potilaalle määrätään nykyisellään usein ja jo yleislääkärin vastaanotolla SSRI-lääkkeitä, joiden teho on viimeaikaisen tutkimustiedon perusteella kyseenalaistettavissa.
http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/3541515/Laaketeollisuudella+vaikutus+mielenterveyshairioiden+hoitoon

Suomessa ei ole yhtään riippumatonta mediaa tai toimittajaa.
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005701612.htmlLääkejätti epäiltynä tuhansien lääkäreiden lahjonnasta - kytköksiä EU-komissaariin, tutkittu myös Suomessa.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laakejatti-epailtyna-tuhansien-laakareiden-lahjonnasta---kytkoksia-eu-komissaariin--tutkittu-myos-suomessa/s8FkW2eSLääkemarkkinointi syöttää meille turhia lääkkeitä, sanoo tutkija – ”Pitkällä aika­välillä ostamme sairautta”
https://www.hs.fi/elama/art-2000005792400.html"Jopa puolet lääke­tieteen nimissä tehtävistä toimista on turhia tai niiden haitat ovat suuremmat kuin hyödyt”
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005775378.htmlHoitovirhe tappaa Suomessa useammin kuin liikenne
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005654084.htmlTieteellisiä julkaisuja pitäisi valvoa paremmin, sanoo palkittu tiedetoimittaja
https://yle.fi/uutiset/3-6702598Tiede on ajautunut vakavaan kriisiin
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005854151.htmlMasennuslääkkeitä tarjotaan usein jo ensimmäisellä lääkärikäynnillä, vaikka se on hoitosuositusten vastaista.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ala-jaa-potemaan-ela-ihan-normaalisti-moni-masennuslaakkeista-irti-pyrkiva-jaa-oireidensa-kanssa-yksin/?shared=1046295-6ea145e0-4&fbclid=IwAR3v0eIICIXbTT5zYOPXa-a974GMiHmRCJ6pRZ2_BqQghB4s-R2LScsMUb0Tuhannet alaikäiset syövät aikuisten psykoosilääkettä, vaikka sen vaikutuksia nuoriin ei tarkkaan tunneta – käyttötarkoituskin on hämärän peitossa
https://yle.fi/uutiset/3-10515515Vakuutuslääkäreiden sidonnaisuus herättää kritiikkiä – Pelaako Käypä hoito -suositus vakuutusyhtiöiden pussiin?
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/vakuutuslaakareiden-sidonnaisuus-herattaa-kritiikkia-pelaako-kaypa-hoito-suositus-vakuutusyhtioiden-pussiin/


Neurontin ja Lyrica vaurioittavat aivoja pysyvästi:
http://globalhealthtimes.com/2019/03/02/neurontin-and-lyrica-are-a-death-sentence-for-new-brain-synapses-shocking-study/


Yleisellä antibiootilla hurjat sivuvaikutukset – useita kuolemantapauksia: "Näistä ei saa puhua Suomessa"
https://yle.fi/uutiset/3-7839376Piiri pieni pyörii ja tuolit vain vaihtuvat – näin kokoomuslobbarit vuolevat hunajaa terveysfirmoille

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005420650.htmlEuroopan korruptionvastainen elin: pyöröovi-ilmiöön syytä puuttua Suomessa

https://sdp.fi/fi/blog/euroopan-korruptionvastainen-elin-pyoroovi-ilmioon-syyta-puuttua-suomessa-feldt-ranta-peraankuuluttaa-hallitukselta-toimenpiteita/Lääkkeisiin liittyvät haittatapahtumat ovat yksi yleisimmistä sairaalahoitoon johtavista syistä ikääntyneillä sekä yksi yleisimmistä kuolinsyistä länsimaissa, selviää Oulun yliopistossa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta. Myös sairaalahoidon aikaiset lääkkeisiin liittyvät haittatapahtumat ovat yleisiä.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/vaitos-jopa-neljannes-erikoissairaanhoidon-paivystyskaynneista-johtuu-laakehaitoista?publisherId=57858920&releaseId=69875511

Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________