Astma!
Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus, johon liittyy keuhkoputkien vaihtelevaa ahtautumista.Tyypillisiä oireita ovat yskä, limaneritys, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus.

Astma on yleisimpiä pitkäaikaissairauksia niin lapsilla kuin aikuisilla. Väestöstämme noin 10 % sairastaa astmaa. Lisäksi 7 - 9 %:lla on astman kaltaisia oireita, jolloin oireet ilmenevät esimerkiksi flunssan aikana tai siitepölykaudella. Astma voi alkaa missä iässä tahansa, mutta eniten sitä esiintyy lapsilla ja yli 40-vuotiailla.
Kitarisalla ja astmalla yhteys?

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/kitarisalla+ja+astmalla+yhteys/a974087?s=u&wtm=medi-19032014Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Moni pääsee oireista eroon oikealla ruokavaliolla.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavaliolla ehkäistä, hoitaa ja saada sairauksia remissioon (oireeton sairaus)?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta sairauksiin on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksien oireiden vähentämisen ja immuunivasteen kanssa.Autoimmuunisairaudet reagoivat usein erittäin nopeasti viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Sekä ehdottomasti siemenöljyt (rypsi, palmu, rapsi, auringonkukka, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) pois.

Allergiat, psoriasis, nivelrikko, reumasairaudet, tyypin 2 diabetes, astma, suolistosairaudet ja atopia ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia sopimattomiin (yleensä viljat ja/tai maito sekä rypsiöljy) ruoka-aineisiin, jotka pitävät tulehdustilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen sopimattomalla ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista oireista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu, vaan jotain tehdään todella väärin.

VÄLTÄ TURHIA ANTIBIOOTTIKUUREJA.

Antibiootit tappavat suoliston hyvät bakteerit ja täten altistavat uusille sairauksille. Mutta  suoliston bakteeristo kyllä toipuu, kun sille antaa kunnon ravintoa. Eli vältä siemenöljyjä kaikissa muodoissaan (rypsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...), maitoa sellaisenaan sekä liiallista viljan käyttöä.

Myös huono sisäilma, home, radon, haitalliset kemikaalit, ympäristömyrkyt ja torjunta-aineet sairastuttavat. Eli varmista, että olet aina puhtaassa sisäilmassa.
Myös huono sisäilma, home, radon, haitalliset kemikaalit, ympäristömyrkyt ja torjunta-aineet sairastuttavat. Eli varmista, että olet aina puhtaassa sisäilmassa.
http://www.rakennuslehti.fi/2015/12/miksi-home-on-suomessa-muita-maita-yleisempi-ongelma/


_________________________________________________________________________________________________________________________________Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa. Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti lääkebisnes. Voittoa tahkotaan vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät tunnu haittaavan.

Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan erilaisia sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä tehdä. Myös ravintoainepuutoksista johtuvia oireita ja sairauksia hoidetaan lievittämällä oireita haitallisilla lääkkeillä, kun pitäisi hoitaa oireen syytä. Elämme 2000-lukua ja sairauksien hoito on monesti kuin keskiajalta.

Toki lääketiede on kehittynyt huimasti viimeisen 100 vuoden aikana ja moni sairaus joka ennen tappoi, pystytään tänä päivänä ehkäisemään tai parantamaan.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina, jotka lynkataan julkisesti ja heidän työntekonsa estetään.

Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään median toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, kansanterveys ei parane vaan huononee vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.

Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin jopa kuolevat kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

Hyvällä ruokavaliolla, arkiliikunnalla, riittävällä levolla, rentoutumisella, hyvällä yöunella ja ravintolisien käytöllä voitaisiin ehkäistä paljon terveydenhuollon kuluja. Nykyinen terveydenhoitojärjestelmä on kuitenkin jo lääkärikoulutuksesta alkaen niin lääkehoitokeskeinen, että muutos tuskin tulee tapahtumaan.

Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

Esim. närästys-, kipu-, psyyke-, uni-, kolesteroli-, verenpaine-, osteoporoosi- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan näitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Astman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"

Funktionaalisen lääketieteen keinoin muun muassa reumaatikkoja, astmaatikkoja ja suolisto-ongelmaisia parantava lääkäri arvostelee kollegoitaan. Moni sairaus olisi hoidettavissa, jos ruokavalion osuus niihin myönnettäisiin ja tutkittaisiin.

Astmalääkkeitä käytetään "tarpeettomasti"

– Äskettäin oli myös kaksivuotiaan, erittäin vaikeaa astmaa sairastaneen tytön jälkitarkastus. Hänen astmansa loppui kuin seinään, kun allergiatestien jälkeen poistin hänen ruokavaliostaan lehmänmaidon. Myös niin sanottua vehnäastmaa ilmenee paljon sekä lapsilla että aikuisilla.

Mäkelää kauhistuttaa, kuinka moni ihminen käyttää Suomessa astmalääkkeitä "tarpeettomasti".

– Tarpeettomalla tarkoitan sitä, että astmapiippua ei tarvittaisi, jos heidän ruokavalionsa laitettaisiin kuntoon ja he saisivat muita, asiallisia hoitoja.

Valtaosa Mäkelän potilaista paranee dieettien ja hoitoaineiden avulla.

– Ruoka-aineyliherkkyydet ovat todella tavallisia. Ne eivät suinkaan aina näy laboratoriokokeissa, Mäkelä sanoo.

Lääkärit eivät myönnä ruoan vaikutusta

Moni potilas saa lääkäreiltä väärää tietoa.

– Kroonikot kysyvät sairaalassa lääkäreiltä, voisivatko he jotenkin itse edesauttaa paranemista. Esimerkiksi suolistosairaat ihmiset kyllä vaistomaisesti ymmärtävät, että jos suoleen mättää epätervettä ainesta, keho voi huonosti.

– Mutta suolistosairauksien poliklinikoiden "viisaat" lääkärit vastaavat sanomalla, että ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä! Tämä on aivan hirveää, Mäkelä sanoo.

http://www.studio55.fi/terveys/article/astman--reuman--suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio----laakarit-antavat-vaaraa-tietoa-/126270


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, siemenöljyt (rypsi, rapsi, palmu, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Margariinit aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, camelinaöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).
Syöthän D-vitamiinia?

D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100 µg päivässä.

Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
vljat.htmNykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini sinällään aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
Kalsium.htm


Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kortikosteroidit astman hoidossa!

Kortikosteroideilla hoidetuilla astmaa sairastavilla lapsilla D-vitamiinin puute näyttäisi liittyvän luuston huonoon mineralisoitumiseen. Laajassa yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin 780:tä iältään 5 - 12-vuotiasta astmaa sairastavaa lasta yli neljän vuoden ajan. Seerumin D-vitamiinipitoisuus mitattiin kertaalleen tutkimuksen alussa. Luustontiheyttä seurattiin vuosittain DEXA:lla. Kun (pahentuneen) astman hoidossa käytettiin myös suun kautta otettavia kortikosteroideja, osoittautui luun mineralisoituminen sitä heikommaksi, mitä useamman kortikosteroidikuurin lapset olivat saaneet. Tämä kortikosteroidiannokseen liittyvä vaikutus ilmeni erityisesti pojilla, joilla seerumin D-vitamiinipitoisuudet olivat pienet.

(Tse SM ym. J Allergy Clin Immunol 2012;130:53)

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Astma ja D-vitamiini!


Astmaa sairastavat lapset, joiden veressä on D-vitamiinia alle 75 nmol/l, ovat alttiita pahoille astmakohtauksille, ilmenee Pittsburghin lastensairaalan tutkimuksesta. Yhdysvaltain terveysvirasto (National Institutes of Health, NIH) rahoitti tätä tutkimusta, joka tehtiin San Juanissa, Puerto Ricon pääkaupungissa (leveysasteella 18), jossa aurinko paistaa paljon ja korkealta. Tiedot tukevat muita tutkimuksia ja käytännön kokemuksia astman D-vitamiinihoidosta. Seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) tulisi mitata ja nostaa 125–150 nmoliin/l. Siihen voidaan tarvita D-vitamiinia 100–150 mikrogrammaa päivässä.

Tohtori John M. Brehmin työryhmä tutki 560 puertoricolaista lasta, iältään 6–14 v, joista 287 sairasti astmaa ja 273 oli terveitä verrokkeja. D-vitamiinin puute on yllättävän yleistä. Vajetta (S-D-25-lukema alle 75 nmol/l) oli 44 prosentilla astmaatikoista ja 47 prosentilla terveistä verrokeista. Lapsilla, joilla oli D-vitamiinivaje, ilmeni 2,6 kertaa muita useammin vaikeita astmakohtauksia, atopiaa ja huonommat keuhkojen toimintakokeet (FEV1/FVC eli Tiffeneau index).

Ei-atooppisilla astmaatikoilla, joilla oli D-vitamiinivaje, esiintyi 6,2 kertaa useammin pahoja astmakohtauksia kuin niillä, joiden S-D-25 oli viitearvojen sisällä (75–150 nmol/l). Tutkijat päättelivät: ”D-vitamiinin puute liittyy astman pahenemiseen puertoricolaisilla lapsilla riippumatta rodusta, atopiasta tai taudin muista markkereista ja hoidoista.”

Astmaatikot tarvitsevat D-vitamiinia niin paljon, että S-D-25 nousee viitearvojen sisälle, mieluiten yläkanttiin. Siihen ei riitä valtion ravitsemusneuvottelukunnan terveelle keskivertoväestölle antama mitätön suositus 10 mikrogrammaa päivässä. Olen itse antanut astmaa sairastaville lapsille D-vitamiinia 50–100 µg päivässä, ja tulokset ovat olleet lupaavia: Hengenahdistus ja vinkuna ovat vähentyneet samoin kuin flunssat ja muut ylähengitysteiden infektiot. Lääkityksen tarve on vähentynyt. Voit lukea alla olevasta linkistä englanniksi perusteellisen kuvitetun katsauksen D-vitamiinin merkityksestä astmassa (Brown ym. 2012).

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2395
The Vitamin D Council recommends that healthy children should take 1,000 IU (25µg) of vitamin D a day for every 25 lbs of their weight. So for example, if your child weighs 50lbs, he or she should take 2,000 IU (50µg) of vitamin D. This amount is higher than has been used in research studies with children with asthma. So it isn’t known if this amount is helpful for children with asthma, though it is unlikely to do any harm.

For adults, the Vitamin D Council recommends taking 5,000 IU (125µg) of vitamin D a day. This amount hasn’t been tested on adults with asthma, though taking up to 10,000 IU (250µg) of vitamin D a day is unlikely to do any harm.

For pregnant mothers, the Vitamin D Council recommends 6,000 IU (150µg) of vitamin D a day. How this affects the chances of your child getting asthma later in life isn’t known.

http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/asthma/Uusi laadukas tieteellinen näyttö osoittaa, että D-vitamiinin käyttö vähentää huomattavasti vakavien astmakohtausten riskiä yhdessä lääkityksen kanssa käytettynä.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD011511.pub2/full
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Astma ja kalaöljy!

Noin 300 miljoonaa ihmistä koko maailmassa sairastaa astmaa. Sitä potee joka kymmenes koululainen. Astman syynä on krooninen tulehdus, joka ahtauttaa ja tukkii hengitysteitä. Valitettavasti astman lääkehoito ei ole niin tehokasta kuin toivotaan: puolet potilaista ei saa lääkityksestä haluttua apua. Osa potilaista tulee vastustuskykyiseksi keuhkoputkia laajentaville beta-agonistilääkkeille ja kortisonisumutteille. Ja lisäksi niillä on ikäviä sivuvaikutuksia. Näistäkin syistä kalaöljyn ja muiden ravintolisien käyttö on herättänyt tutkijoiden kiinnostusta astman hoidossa. Urheilulääketieteeseen erikoistuneet tutkijat Timothy D. Mickleborough ja Martin R. Lindley ovat laatineet erinomaisen pääkirjoituksen kalaöljyn merkityksestä astmassa. Mickleborough on toiminut muun muassa USA:n menestyneen uintimaajoukkueen ravintovalmentajana.

Professori David Horrobin havaitsi ensimmäisenä jo vuonna 1987, että inuiiteilla esiintyi vain vähän astmaa, todennäköisesti siksi, että he söivät suuria määriä merellisiä omega-3-rasvahappoja EPA:a ja DHA:ta. Tämä tieto käynnisti monia tutkimuksia, joissa astmapotilaille alettiin antaa erilaisia annoksia ja eripituisia aikoja kalaöljyä ravintolisänä. Laboratoriokokeissa kävi ilmi, että kalaöljyn omega-3:t hillitsevät tulehdusta aiheuttavien yhdisteiden, sytokiinien, muodostusta elimistössä. Näin saatiin biologinen selitys sille, että kalaöljyn omega-3-rasvahapot ehkäisevät, vaimentavat ja sammuttavat kroonista matala-asteista tulehdusta, joka on astman tärkein syytekijä ja ylläpitäjä.

Tutkimuksissa on saatu hyviä tuloksia jo kolmessa viikossa antamalla aikuisille suuria päiväannoksia merellisiä omega-3-rasvahappoja, 3,2 grammaa EPAa ja 2,2 grammaa DHA:ta (siis yhteensä 5,4 grammaa päivässä). Näin suuria määriä on mahdotonta saada ravinnosta, vaikka kuinka söisi suositusten mukaan. Pitkäaikaisessa hoidossa, vuodessa, on päästy aikuisilla hyviin tuloksiin pienemmillä annoksilla, 1 grammalla EPAn ja DHA:n yhdistelmää. Lapsilla 120 mg/vrk on antanut myönteisiä tuloksia 10 kuukaudessa.

Mickleborough ja Lindley selostavat pääkirjoituksessaan yksityiskohtaisesti, millä biokemiallisilla vaikutusmekanismeilla kalaöljyn rasvahapot ehkäisevät ja lievittävät astmaa. Pääkirjoituksen voi lukea maksutta kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä. Kirjoituksessa on myös linkit alkuperäisiin tutkimusraportteihin.

Korostan, että muillakin ravintotekijöillä on suuri merkitys astman ehkäisyssä ja hoidossa. Erityisen tärkeä on D-vitamiini, jonka pitoisuus (S-D-25) tulisi mitata jokaiselta lapsi- ja aikuispotilaalta ja nostaa se tasolle 125-160 nmol/l. Muutkin ravintolisät, kuten karnosiini, magnesium ja ubikinoni vaimentavat astmassa myllertävää hapetusstressiä ja inflammaatiota. Vuoro- ja yhteisvaikuttavilla ravintolisillä saadaan yleensä parempi hoitotulos kuin kokeilemalla yhtä ainoaa valmistetta. Ravintolisiä voi toki käyttää yhtaikaa lääkkeiden kanssa, jolloin lääkkeiden tarve ja sivuvaikutusten riski yleensä vähenevät.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2566

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Magnesium ja astma

http://turpaduunari.fi/magnesium-aktiivisesti-unohdettu-mineraali-osa-4/

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Salbutamolin haitat

http://turpaduunari.fi/salbutamolin-haitat/

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Astmalääke montelukast lisäsi ahdistuneisuutta ja unihäiriöitä lapsipotilailla

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/astmalaake-lisasi-ahdistuneisuutta-ja-unihairioita-lapsipotilailla/

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Ravinnon merkitys!