Akne!
Ravinteikas ruoka on ihonhoidon tärkein työkalu.

Ihonhoito mielletään usein ulkoiseksi hoidoksi, vaikka todellisuudessa ihon hyvinvointi kumpuaa sisältäpäin. Iho on ihmisen suurin elin.

Riittävän unen ja liikunnan ohella ravinnolla on huomattava vaikutus ihon hyvinvointiin. Kasvojen ja koko vartalon iholle on tärkeää riittävä vitamiinien ja hivenaineiden saanti. Erityisen tärkeää on saada tarpeeksi A-, E-, -D ja C-vitamiineja sekä sinkkiä.

Ihon terveyden taatakseen on huolehdittava hyvälaatuisten rasvojen riittävästä saannista.

Muun muassa kookosöljy, oliiviöljy sekä kalan Omega-3 (EPA ja DHA) rasvahappoja sisältävät ruoat ovat tärkeitä ihon hyvinvoinnille, koska ne ylläpitävät ihon kosteustasapainoa. Kalan Omega-3 rasvahapot myös suojaavat ihon ja koko elimistön immuniteettia.

Ravinnepuutteet tai -ongelmat eivät näy ainoastaan aknena, vaan ihmisellä voi olla kuiva tai rasvainen iho, psoriasista tai atopiaa. Ihon väri kertoo ihon kunnosta.

Hyvälaatuinen proteiini tukee ihon kollageenin muodostusta, jota puolestaan rapauttaa ravinneköyhä ja prosessoitu ruoka. Erityisesti lisätty sokeri, makeutusaineet ja alkoholi ovat ihon hyvinvoinnille tuhoisia, tupakoinnista puhumattakaan. Viljat, makkarat ja pitkälle prosessoidut maitotuotteet kuuluvat samaan kastiin.

Huonoja rasvoja (siemenöljyt) sisältävät valmisruoat ovat niin sanotusti kuollutta ruokaa ja ihon kannalta kaikkia valmisruokia kannattaisi välttää.

Kananmuna on täydellinen aminohappojen lähde, jossa on paljon ihoa suojaavia ravinteita. Muun muassa biotiini pitää yllä ihon kosteutta.


http://www.kasvikset.fi/
Lääkehoitoja akneen on, jos elintavat eivät auta.Ruokavalio on avainsana; sokerit ja viljat pois ruokavaliosta samoin kuin keinotekoiset kasvirasvat. Parantuu iho ja koko keho.ETHÄN TUPAKOI?Maito pahentaa aknea ja varsinkin rasvaton maito.Juo vettä.Kypsytetyt juustot ja maustamaton jogurtti saattaa käydä, joten kokeile niitä.
Aknesta voi parantua!
https://www.booky.fi/tuote/varpu_tavi/aknesta_voi_parantua_/9789529993383Myös liiallinen hoitaminen on haitaksi iholle.Kosmetiikkatuotteiden hajusteet ja haitalliset kemikaalit saattavat pahentaa oireita.
Yllättävän monen apteekki-tuotteen voi suoraan jättää pois ostoslistalta. Linkki työkaluun, jonne voi kopioida tuotetiedot:

https://www.skincarisma.com/ingredient-analyzer - Have a better skin.Suomen kasveissa on monia ihonkin ravintoaineita!
iho.pdfJuo vettä janoon 1,5-2 litraa päivässä. Aloita aamusi vedellä 5-8 dl.Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista vähentää elimistösi kemikaalikuormitusta on vaihtaa kaikki käyttämäsi kosmetiikka mahdollisimman puhtaisiin, luomulaatuisiin tuotteisiin.

Kylmäpuristettu kookosöljy ja laadukas aloe vera-geeli riittävät lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ihonhoitoon liittyen. Samalla kuormitat vähemmän sekä omaa elimistöäsi, että luontoa. Ja säästät todennäköisesti vielä rahaakin.
Työkaluja parempaan ihon hyvinvointiin
https://samisundvik.wordpress.com/2014/09/12/tyokaluja-parempaan-ihon-hyvinvointiin/
Kuuntele alla oleva ohjelma:

21.09.14
Osa 1/1 (27:39)
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

Ohjelman loppupuolella.

ÄLÄ TUPAKOI
Kauneus vai terveys?

Kosmetiikasta kemikaalit imeytyvät ihon läpi verenkiertoon. Standardoi­dussa luonnonkosmetiikassa ei saa olla esimerkiksi synteettisiä hajus­teita, säilöntäaineena formaldehydin vapauttajia tai parabeeneja, mutta tuotteet voivat silti allergisoida.

Hiusvärit ovat monesti haitallinen kemikaa­lisoppa. Kynsila­koissa on liuottimia. Rakennekynnet tehdään herkistävistä akrylaateista ja ripsipidennykset kiinnitetään lii­malla.

Sokeri jättää kasvoihin jälkensä!
http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-2000001171415.html


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinnon merkitys!